user-laptop

MENTENANTA IT HARDWARE SI SOFTWARE

 
Programeaza-te pentru acest serviciu direct in site, apasand link-ul catre: Rezervari online

Mentenanta IT hardware si software consta in inspectarea frecventa a echipamentelor IT in scopul prevenirii situatiilor de nefunctionare a acestora, intretinerii, remedierii defectelor constatate, inlocuirii consumabilelor si componentelor defecte sau care au probleme fizice sau morale (nu se incadreaza in parametrii optimi de functionare) atunci cand este necesar si multe alte aspecte.
Asigurarea mentenantei IT pentru calculatoarele, serverele si retelele informatice pe baza de abonament lunar presupune o analiza detaliata a echipamentelor IT de lucru, a functionalitatii sistemului informatic in functie si de cerintele activitatii firmei. Pe baza analizei se stabileste gradul de uzura si/sau upgrade-urile necesare echipamentelor invechide (depasite moral), aspectul fizic, temperaturile la care fuctioneaza in prezent si aducerea acestora la modul optim specificat de producator, versiunile softurilor si actualizarile necesare.
 • Mentenanta IT predictiva se petrece cu fiecare vizita periodica la locatia echipamentelor IT supuse mentenantei, in urma carora se efectueaza revizii generale asupra echipamentelor IT, scopul fiind preintampinarea posibilelor defectiuni.
 • Mentenanta IT corectiva se petrece atunci cand necesitatea unei interventii rapide in caz de avarie.
 

MENTENANTA IT ASIGURA NIVELUL OPTIM DE FUNCTIONALITATE ECHIPAMENTELOR

In 80% din cazuri echipamentele se strica pentru ca nu sunt verificate periodic. In acest fel vei prelungi viata echipamentelor si amplifica performantele sale in conditiile unei mentenante IT corespunzatoare, prin aplicarea optimizarilor sistemului de operare si a softurilor instalate.
Prevenirea si solutionarea tuturor acestor probleme sunt menite sa intretina activitatea normala a firmei. In urma actiunilor permanente de monitorizare si backup, datele sunt in siguranta, asadar riscul de a pierde informatii critice fiind nul.

 

AVANTAJELE INCHEIERII UNUI CONTRACT DE MENTENANTA IT

 • Intretinerea intregii infrastructuri IT
 • Disponibilitatea imediata in cazurile de avarie
 • Timpi de interventie rapizi

 

SERVICIILE DE MENTENANTA IT HARDWARE PRESUPUN

 • Diagnosticarea si depanarea defectiunilor fizice ale componentelor
 • Instalarea componentelor noi si verificarea compatibilitatii acestora
 • Curatarea interna de praf a calculatoarelor pentru preintampinarea defectiunilor fizice
 • Instalarea echipamentelor periferice (tastatura, mouse, imprimanta, fax, scanner, casa de marcat, monitor, etc.)
 • Update si opimizare BIOS
 • Testarea echipamentelor amintite mai sus.

 

SERVICIILE DE MENTENANTA IT SOFTWARE PRESUPUN

Instalarea si configurarea programelor de lucru specifice activitatii, sistemul de operare si aplicatiile necesare citirii sau crearii de documente, imagini, fisiere diverse. Aceste aplicatii pot fi de multe ori freeware (oferite gratuit de catre dezvoltatori) sau licentiate.

Programeaza-te pentru acest serviciu direct in site, apasand link-ul catre: Rezervari online

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Este necesară bifarea GDPR

*

Sunt de acord

Certificat Web