DORADO SYSTEMS® | Asamblare PC

ASAMBLARE PC

Serviciul de asamblare PC este o opțiune convenabilă pentru cei care doresc să-și construiască propriul sistem de calculator, dar nu au cunoștințele sau experiența necesară pentru a face acest lucru singuri. Acest serviciu implică alegerea componentelor potrivite pentru a satisface nevoile și bugetul clientului și apoi asamblarea acestora într-un sistem funcțional.

Serviciul de Asamblare PC

• Timp estimat: 8 ore (timp recomandat 24 ore)

• Pret: 250 RON

Există numeroase avantaje în a folosi un serviciu de asamblare PC, inclusiv economisirea timpului și a stresului în alegerea și asamblarea componentelor, precum și asigurarea că sistemul este construit corect și este fiabil. De asemenea, un astfel de serviciu poate oferi și garanții suplimentare pentru piesele utilizate și asamblarea propriu-zisă.

Cu toate acestea, este important să se aleagă cu grijă furnizorul de servicii de asamblare componente PC pentru a se asigura că aceștia sunt calificați și de încredere. De asemenea, clienții ar trebui să fie pregătiți să plătească o taxă suplimentară pentru acest serviciu, dar în general, costurile sunt justificate de beneficiile și economiile de timp obținute.

Asamblare PC pe componente

Serviciul IT de asamblare PC presupune montarea tuturor componentelor PC achizionate noi sau second hand în vederea construirii unui sistem complet de tip Desktop PC (Unitate centrală PC). Se vor monta componentele PC necesare funționării în carcasă, se va aplica pasta termică la procesor (CPU).

Importanța răcirii computerelor de tip Desktop PC

Se va verifica fluxul de aer generat de ventilatoare și se va stabilii orientarea acestora pentru a putea racii corect si eficient componentele PC.

Airflow eficient în interiorul carcasei PC

Prin airflow sau flux de aer, întelegem modalitatea corectă prin care aerul pătrunde, circulă iar apoi părăsește interiorul carcasei PC. În acest ciclu perpetuu, aerul trebuie folosit eficient pentru a răcii toate componentele PC din interiorul computerului.

Un flux de aer eficient va menține temperaturile de lucru la valori optime, asigurându-se astfel durabilitatea în timp a tuturor componentelor dar și pentru a prevenii letențele slabe în utilizarea acestora într-un mediu nefavorabil.

Cable management eficient în interiorul carcasei PC

Un cable management eficient va ajuta la crearea unui spațiu deschis și aerisit pentru mai sus menționatul airflow. Datorită faptului că toate cablurile sunt montate în mod discret prin spatele carcasei, aerul nu va fi obturat de acestea, obținându-se astfel o circulație optimă a aerului prin interiorul carcasei.

importanta racirii computerelor de tip Desktop PC

Se va efectua un cable management, respectiv se vor trasa cablurile de legatură dintre sursa AC și componentele PC precum si cablurile de date dintre HDD, SSD, Unitate optica, RGB Lightning, sistem de pornire-oprire și leduri de stare, în mod mascat prin partea din spate a carcasei. Dupa finalizare, se va testa funcționalitatea sistemului PC și se va optimiza sistemul de operare.

Factorul de estetică este iar un element esențial atunci când apelați la un serviciu profesional de asamblare PC pe piese. Un cable management corect va contribui vizual la aspectul construcției PC.

Iluminarea RGB din interiorul carcasei PC

Majoritatea utilizatorilor casnici, dar și din mediul de business, în special din zona de creație grafică sau audio-vizual folosesc carcase cu sticlă laterală pentru a beneficia vizual de elementele RGB. Mulți producători dezvoltă constant iliminarea de tip RGB prin crearea de aplicații și controllere speciale în acest sens, cea mai cunoscută fiind Aura RGB de la Asus pentru pasionații de gaming și nu numai.

Serviciul IT de asamblare componente PC conține

Operațiuni ITVerificare compatibilitate componente.
Montare componente PC.
Verificare airflow din interiorul carcasei.
Realizare cable management.
Instalare și optimizare sistem de operare (drivere și update-uri).
Testare finală.
Garanție de conformitate3-6 luni de la data asamblării.
ValidareCrearea unui sistem desktop PC achizitionat pe componente.
BeneficiiUn sistem PC funcțional fără erori de asamblare.
Timp estimat de asamblare8-12 ore de la achiziția tuturor componentelor necesare.
Serviciul IT de Asamblare PC pe componente

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

2.135 Vizualizari