DORADO SYSTEMS® | Instalare Windows si Office

Instalare Windows si Office

Un sistem de operare este softul prin care utilizatorul poate folosi toate functiile hardware ale echipamentului IT. Fie ca este vorba de un laptop, Desktop PC, Smartphone, Imprimanta, Camera de supraveghere, mai precis toate device-urile existente, au un sistem de operare propriu sau ca accesorii, un driver. Sistemul de operare este deja instalat sau poate fi instalat pe mediul de stocare intern al computerelor, într-o zonă denumită partiție.

Există mai multe modalități de a instala un nou sistem de operare. Metoda de instalare se bazează în primul rând pe hardware-ul sistemului dar și pe cerințele utilizatorului final. În general, aveți patru opțiuni de bază pentru instalarea unui nou sistem de operare Windows:

  • Instalare curată de Windows sau “clean install”;
  • Instalare Windows 10 sau Windows 11 prin upgrade;
  • Instalare Windows prin Virtualizare;
  • Instalare Windows de tip multi-boot;

O altă modalitate utilizată mai mult în cazul upgrade-urilor hardware în scopuri de îmbunătățire a performanței echipamentului IT, respectiv înlocuire HDD cu SSD, este serviciul IT de:

  • Clonare a sistemului de operare actual.

Ofertă de preț pentru Instalare Windows 10 Pro, Windows 11 Pro si Office 2021Pro Plus

Versiune SoftwarePreț
Instalare Windows 10 Profesional100 RON
Instalare Windows 11 Profesional100 RON
Instalare Office 2021 Profesional Plus pe 1 Device50 RON
Pachet Instalare Windows + Office 2021 Profesional Plus (Laptop & Desktop PC)150 RON
Preț instalare Windows 10 Pro, Windows 11 Pro, Office Pro Plus 2021

Instalare Windows 10 Professional , Windows 11 Professional si Office 2021 Professional Plus

Licență activare Windows 10 Pro, instalare Windows 10 pro sector 6 bucuresti
Instalare si activare Windows 10 Professional
Instalare Office 2021 Professional Plus 1 PC, Licenta activare Office 2021 Pro Plus
Instalare si activare Office 2021 Professional Plus 1 PC
Pachet Licente Windows 10 Professional si Office 2021 Profesional Plus
Instalare si activare pachet Windows 10 Professional și Office 2021 Professional Plus
instalare Windows 11 pro sector 6 bucuresti Licență activare Windows 11 Pro
Instalare si activare Windows 11 Pro
Instalare Office 2021 Professional Plus 5 PC-uri, Licenta activare
Instalare si activare Office 2021 Professional Plus 5+ PC-uri
Pachet Licente Windows 11 Professional si Office 2021 Profesional Plus
Instalare si activare Pachet Windows 11 Professional și Office 2021 Profesional Plus

Prețul serviciului de instalare Windows 10 se regăseste aici: pret instalare windows si office.

Termeni tehici folosiți la o instalare Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 Pro, Windows 11 Pro

Instalare curată de Windows sau “clean install”

Putem efectua o instalare curată pe un computer nou sau în cazul computerelor deja folosite, în cazul în care nu există o cale de upgrade între sistemul de operare actual și cel nou. Acest tip de instalare șterge toate datele existente pe partiția pe care se dorește a fi instalat sistemul de operare.

Un PC nou sau in laptop nou necesită, desigur, o instalare curată a sistemului de operare.

De asemenea, puteți face o instalare curată atunci când instalarea curentă a sistemului de operare are fișiere corupte, nu a fost instalat corespunzator, este virusat sau nu funcționează corect.

Instalare Windows 10 prin upgrade

Uneori, este posibil să efectuați un upgrade. Când efectuați o actualizare, setările de configurare a sistemului de operare, programele instalate și datele existente, de regulă, pot fi păstrate. Instalarea unei noi versiuni, prin metoda de instalare curată, va înlocui fișierele sistemului de operare de versiune anterioară cu fișierele noi, ale celui de versiune superioară.

Spre exemplu, un upgrade de la Windows 7 la Windows 8.1 sau Windows 10, va înlocui intreaga structură a sistemului de operare. Totuși, chiar și după un upgrade efectuat cu succes, aplicațiile și driverele care nu sunt compatibile cu noul sistem de operare, nu vor funcționa conform așteptărilor sau chiar vor genera erori grave de sistem. În acest caz, se va proceda la instalarea prin metoda “clean install”, explicată anterior.

Instalare Windows prin Virtualizare

Aceasta este o tehnică relativ nouă, care este împrumutată din modul de funcționare a unui server. Folosind funcția de virtualizare putem rula numeroase copii ale unui sistem de operare pe un singur set de hardware, prin alocarea resurselor existente pentru crearea mai multor “computere” denumite mașini virtuale. Astfel, fiecare mașină virtuală creată va funcționa ca un computer separat, de pe un singur sistem de operare, toate în același timp, deoarece, ceastă tehnologie face astfel, ca o singură resursă hardware fizică să apară ca mai multe resurse logice.

Instalare Windows de tip multi-boot

O altă opțiune este să instalați mai multe sisteme de operare pe un singur computer. Puteți instala fiecare sistem de operare pe o partiție diferită. În acest fel, fiecare sistem de operare va avea propriile fișiere și setări de configurare. În cazul instalărilor multi-boot, utilizatorii vor avea la deschiderea computerului un tabel cu toate versiunile instalate, de unde vor selecta sistemul de operare dorit, deoarece în acest mod, respectiv multi-boot, numai un singur sistem de operare poate rula la un moment dat. Un exemplu de astfel de instalare puteți vedea în videoclipul dedicat acestui tip de instalare, de pe canalul nostru oficial de Youtube.

Clonare sistem de operare Windows 7, 8.1, Windows 10, 11

Aceasta este o tehnică relativ nouă. Mulți utilizatori aleg opțiunea de clonare a sistemului de operare împreună cu toate datele stocate, de regulă la trecerea de la HDD la SSD, pentru a sporii viteza de utilizare. Utilizatorii din mediul de business preponderent doresc acestă variantă, deoarece nu implică nici o modificare de aspect sau setări, nu afectează softurile instalate anterior, bazele de date create, email-uri, etc.

Această opțiune este utilă atunci cand sistemul de operare nu prezintă erori fatale, black screen sau mallware, deoarece vor fi împrumutate identic pe noul mediu de stocare pe care se va face clonarea. În acest caz, se recomandă ca mediul de stocare gazdă să fie dețină o capacitate mai mare sau cel puțin egal cu cel sursă.

Înainte de a începe un upgrade sau o instalare curată de Windows 10 sau Windows 11, efectuați o copie de rezervă completă a tuturor datelor dumneavoastră importante pe un mediu de stocare extern.

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

2.191 Vizualizari