Instalare Windows si Office

Un sistem de operare este softul prin care utilizatorul poate folosi toate functiile hardware ale echipamentului IT. Fie ca este vorba de un laptop, Desktop PC, Smartphone, Imprimanta, Camera de supraveghere, mai precis toate device-urile existente, au un sistem de operare propriu sau ca accesorii, un driver. Sistemul de operare este deja instalat sau poate fi instalat pe mediul de stocare intern al computerelor, într-o zonă denumită partiție. Există mai multe modalități de a instala un nou sistem de operare. Metoda de instalare se bazează în primul rând pe hardware-ul sistemului dar și pe cerințele utilizatorului final. În general, aveți patru opțiuni de bază pentru instalarea unui nou sistem de operare:

Ofertă de preț pentru Instalare Windows 10, Windows 11 si Office 2021

Versiune SoftwarePret
Instalare Windows 10 Profesional150 RON
Instalare Windows 11 Profesional150 RON
Instalare Office 2021 Profesional Plus pe 1 Device100 RON
Instalare Office 2021 Profesional Plus pe 5 Device-uri (Laptop si/sau Desktop PC)500 RON
Preț instalare windows 10, windows 11, office 2021 cu licență digitală inclusă în preț

Instalare Windows 10 PRO, Windows 11 PRO si Office 2021 PRO

Instalare Windows 10 Pro
Instalare Windows 10 Pro
Instalare Office 2021 Pro 1 PC
Instalare Office 2021 Professional Plus 1 PC
Instalare Windows 11 Pro
Instalare Windows 11 Pro
Instalare Office 2021 Pro 5 PC-uri
Instalare Office 2021 Professional Plus 5 PC-uri

Dacă vă achiziționați în prealabil licențele, folosind link-urile de mai sus, primiți 10% reducere din tariful de instalare.

Pretul serviciului de instalare se regăseste AICI.

Termeni tehici folosiți la o instalare Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11

Instalare curată

Putem efectua o instalare curată pe un computer nou sau în cazul computerelor deja folosite, în cazul în care nu există o cale de upgrade între sistemul de operare actual și cel nou. Acest tip de instalare șterge toate datele existente pe partiția pe care se dorește a fi instalat sistemul de operare. Un PC nou necesită, desigur, o instalare curată. De asemenea, puteți face o instalare curată atunci când instalarea curentă a sistemului de operare are fișiere corupte, nu a fost instalat corespunzator, este virusat sau nu funcționează corect.

Instalare Windows prin upgrade

Uneori, este posibil să efectuați un upgrade. Când efectuați o actualizare, setările de configurare a sistemului de operare, programele instalate și datele sunt păstrate. Instalarea unei noi versiuni va înlocui fișierele sistemului de operare de versiune anterioară cu fișierele noi, actualizate ale celui de versiune superioară. Spre exemplu Upgrade de la Windows 7 la Windows 8.1 sau Windows 10. Totuși chiar și după un upgrade efectuat cu succes, aplicațiile și driverele care nu sunt compatibile cu noul sistem de operare nu vor funcționa conform așteptărilor sau chiar vor genera erori grave de sistem. În acest caz se va trece la instalarea curată, explicată anterior.

Instalare Windows prin Virtualizare

Aceasta este o tehnică relativ nouă, care este împrumutată din modul de funcționare a unui server. Folosind funcția de virtualizare putem rula numeroase copii ale unui sistem de operare pe un singur set de hardware, prin alocarea resurselor existente pentru crearea mai multor „computere” denumite mașini virtuale. Astfel, fiecare mașină virtuală creată va funcționa ca un computer separat, de pe un singur sistem de operare, toate în același timp, deoarece, ceastă tehnologie face astfel, ca o singură resursă hardware fizică să apară ca mai multe resurse logice.

Instalare Windows de tip multi-boot

Instalare Windows de tip Multi-Boot

O altă opțiune este să instalați mai multe sisteme de operare pe un singur computer. Puteți instala fiecare sistem de operare pe o partiție diferită. În acest fel, fiecare sistem de operare va avea propriile fișiere și setări de configurare. În cazul instalărilor multi-boot, utilizatorii vor avea la deschiderea computerului un tabel cu toate versiunile instalate, de unde vor selecta sistemul de operare dorit, deoarece în acest mod, respectiv multi-boot, numai un singur sistem de operare poate rula la un moment dat. Un exemplu de astfel de instalare puteți vedea în videoclipul dedicat acestui tip de instalare, de pe canalul nostru oficial de Youtube.

Înainte de a începe oricare tip de instalare Windows efectuați o copie de rezervă completă a tuturor datelor dumneavoastră importante.

Ai nevoie de

Service PC-Laptop

610 Vizualizari