DORADO SYSTEMS® | Curatare Laptop Profesionala

Curatare laptop profesională

Curatare laptop este o operațiune de service foarte necesară și foarte bine cunoscută de mulți utilizatori de echipamente IT.

Sunt clienți, utilizatori de laptopuri, ce vin periodic (la un an sau chiar doi ani) pentru curățarea căilor de evacuare aer și pentru schimbarea pastei termice.

Curatare laptop de praf si inlocuire pastă termică

Va invităm să apelați la serviciul nostru profesional de curatare laptop

Tip DispozitivPreț (RON)
Laptop standard200
Laptop gaming250
Metal lichid procesor300
Curățare laptop profesională și schimbare pastă termică procesor

Curatare profesionala a elementelor sistemului de răcire a unui laptop

Sistemul de răcire activ al unui laptop este compus din 2 elemente:

Aceste două elemente sunt cele mai importante, atunci când vine vorba despre durabilitatea în timp și eficiența laptopului. Sub radiator se află procesorul principal (CPU-Central Processing Unit) și procesorul grafic (GPU-Graphic Processing Unit).

curățare laptop profesională
Serviciul nostru complet de curatare laptop înseamnă desprafuire ventilatoare și aplicare pasta termică la CPU și GPU
  1. Radiator
  2. Ventilator (Fan)
  3. Răcire lichidă (AIO și sistem Custom Cooling)

În funcționarea lor, procesoarele degajă caldură la temperaturi la nivelul priderilor de peste 100 de grade Celsius, în mod constant. Această căldură este preluată instant de pasta termică și transferată imediat către radiatorul montat deasupra procesorului.

Rolul sistemului de răcire, este de a disipa această căldură. Aerul folosit în acest procedeu este suflat către partea finală a radiatorului.

Praful în combinație cu părul și scamele din atmosferă crează o pâsla prin care aerul cald nu mai poate ieșii rapid din carcasă, circulând predominant la interior și ridicând temperatura întregului laptop.

În acest fel, vor avea de suferit atât placa de bază, cât și celelalte componente precum SSD, HDD, memoriile RAM si memoriile VRAM dedicate cipului grafic.

Curatare Laptop Profesionala DORADO SYSTEMS®

O curatare laptop de praf profesională, se referă în primul rând la modul prin care aceasta este executată.

Cum NU trebuie făcută o curatare laptop !

De multe ori, tehnicienii IT apelează la o soluție de aer comprimat pentru a nu se mai pierde timp pentru a demonta laptopul. Acest procedeu este extrem de periculos și poate cauza ruperea paletelor coolerului prin desprinderea inegală a pâslei de păr, praf, scame și alte impurități și antrenarea acesteia în interiorul incintei de ventilație.

Suflarea din exterior, către interior, fie cu gura, fie cu tub de aer comprimat, nu este deloc recomandată. Va crea efectul de desprindere a prafului in mod inegal, fapt ce va conduce la descentrarea și ruperea paletelor în interiorul carcasei coolerului.

Cum se execută corect o curatare laptop profesională ?

Singurul procedeu corect este demontarea completă a laptopului.

Apoi curățarea în detaliu a sistemului de răcire se execută folosind perii speciale și alcool izopropilic. Acesta degresează și curăță atât praful depus cât și grăsimea sau gudronul lipicios de pe ventilatoare, în cazul fumătorilor.

Atunci când simțiți că laptopul se încălzește excesiv, se restartează des, se aud zgomote la pornire sau ventilatoarele au turații mari, trebuie să apelați la o curatare laptop profesională.

DORADO SYSTEMS® oferă clienților săi o gamă completă de servicii profesionale de curățare, adaptate necesităților individuale ale fiecărui client. Cunoștințele și experiența în domeniul Tehnic IT, și utilizarea echipamentelor și a instrumentelor adecvate.

Curățarea internă constă în demontarea laptopului pentru a ajunge la componentele interne, precum ventilatoarele, radiatorul și alte piese critice. Prin îndepărtarea prafului și a altor reziduuri acumulate, se îmbunătățește circulația aerului și se reduce supraincalzirea sistemului, ceea ce contribuie la prelungirea duratei de viață a laptopului și la prevenirea defecțiunilor.

Curățarea implică îndepărtarea murdăriei și a amprentelor de pe tastatură, ecran, carcasă și alte suprafețe exterioare. Acest proces de curățare atentă și delicată redă aspectul estetic inițial al laptopului și oferă o experiență mai plăcută în utilizare.

În plus, serviciul poate include și verificarea generală a funcționării laptopului, identificarea eventualelor probleme sau defecțiuni minore și furnizarea de recomandări pentru remedierea acestora.

Serviciul nostru profesional de curățare laptop oferă clienților o modalitate convenabilă și eficientă de a menține și a-și proteja investiția în laptop, asigurându-se că acesta funcționează în condiții optime de igienă și performanță.

Între radiator și ventilator se depune praful depozitat în decursul anilor de funcționare. Veți beneficia de un dispozitiv curat, prefect funcțional și pregătit pentru a vă îndeplini toate nevoile digitale.

În urma operațiunilor de curățare efectuate întotdeauna am observat și corectat diverse alte probleme precum prinderi desprinse, urme de lichide, crăpături sau fisuri ale carcasei și multe alte defecte evidente.

Dacă aveți probleme tehnice sau nevoi specifice de curățare laptop, în general este mai bine să vă adresați unui specialist în reparații laptopuri pentru a evita orice daune sau pierderi nedorite.

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

6.151 Vizualizari