DORADO SYSTEMS® | Retelistica si cablare structurata

Rețelistică și cablare structurată

Retelistica si Cablarea structurata reprezintă lucrări de executare a infrastructurii locale folosită pentru a interconecta echipamente IT, în principal de tip laptop si desktop PC. Stabilirea traseelor și mai ales modalitatea de trasare a cablurilor reprezintă proiectul unei rețele de date necesară în birourile sau clădirile de birouri unde societatea își desfășoară activitatea de producție, desfacere sau activități administrative. 

Cablarea structurată a unei rețele de calculatoare

Reprezintă o lucrare ce permite conectarea flexibilă, eficientă și fiabilă a tuturor echipamentelor IT ale societății comerciale. O rețea informatică proiectată, instalată și administrată profesionist reduce costurile pentru fiecare etapă a ciclului său de viață. De la instalare până la amortizarea investiției, mentenanța facilă va face ca productivitatea să nu fie influențată sau perturbată de defecțiuni repetate, de multe ori prin lipsa unei conectivități permanente atât local cât și pe internet.

Serviciul IT de realizare cablare structurată presupune:

  • Proiectarea rețelei conform cerintelor noului spațiu lucrativ și optimizarea pașilor lucrărilor de contrucție în vederea obținerii unor costurilor finale (materiale + manoperă) cât mai reduse dar fără a se face rabat de la calitatea produsului final,
  • Executare cablare structurată și testare finală,
  • Recepția finală a lucrării și predarea documentației tehnice împreună cu recomandările de bună folosință.

Pentru implementarea completă, extinderea sau optimizarea oricărui tip de rețea de calculatoare, atât cablate cât și fără fir (wireless)

Lista de preturi orientative pentru lucrările de construire a rețelei locale și cablare structurată executate de DORADO SYSTEMS®

Prețuri pentru cablare structurată și rețelisticăTarife lucrare completă
Proiectare rețea LAN, realizare schiță și etichetare cabluri/prize700 lei
Montare, instalare switch sau patchpanel350 lei
Montare, instalare și configurare router wireless300 lei
Găurire pereți sau tocuri, pozare/montare cablu UTP/FTP pe canal cablu și sertizare cablu UTP cu conectori RJ-451000 lei
Instalare și configurare imprimantă în rețea și conectarea acesteia la stațiile de lucru <10 posturi300 lei
Montare prize UTP (rețea locală de calculatoare și internet) <10 posturi800 lei
Instalare Rack pentru montare router, switch-uri, patchpanel-uri550 lei
Prețuri orientative pentru manopera lucrărilor

Perioadă de garanție de 1 an pentru materiale și manoperă de montaj.

Cablarea structurata reprezintă baza pe care va fi construită întreaga infrastructură de rețea pentru conectarea finală a tuturor calculatoarelor, laptopurilor, telefoanelor mobile, echipamentelor Smart TV sau a camerelor de supraveghere dintr-un punct de lucru sau din sediul unei societăți.

O infrastructură de rețea bine construită înseamnă un grad scăzut de probleme privind conectivitatea la rețeaua de internet a calculatoarelor și a sistemului de supraveghere video digital.

Capacitatea tehnică este asigurată pentru a proiecta și executa rețele structurate bazate pe cabluri de cupru de tip UTP/ FTP/ SFTP din toate categoriile, respectiv Cat.5, Cat.6 sau Cat.7.

Partajarea informațiilor și resurselor este esențială pentru desfășurarea activității oricărei societăți în condiții bune de lucru. Interconectarea sistemelor de calcul și comunicații facilitează această partajare, fiind astfel un element de bază, cosiderat strict necesar.

tipuri de cabluri de retea folosite in lucrari de cablare structurata
Cat5e cat6 ca6a cat7

Proiectarea, realizarea și întreținerea rețelei de date este bazată pe standardele actuale de cablare, respectiv folosind conexiuni rapide prin cabluri ecranate UTP/FTP/SFTP din categoriile Cat.5 si Cat.6 și Cat.7.

Servicii IT Conexe lucrărilor de cablare structurată

  • Configurare reţele noi de calculatoare și servere de stocare de tip NAS,
  • Asistentă tehnică, service și mentenanță pentru computerele și reţelele de calculatoare aflate deja în uz.

Mutarea într-o clădire nouă, unde nu există deja o infrastructură de rețea locală sau o conexiune la internet stabilă pe toată suprafața spațiului, poate fi un impediment în realizarea activității zilnice. În acest caz, puteti apela la DORADO SYSTEMS® pentru a efectua o evaluare a noului spațiu lucrativ din punct de vedere al necesarului ce ține de domeniul IT.

Proiectarea și configurarea rețelei locale, repezintă realizarea unei lucrări de rețelistică ce implică și cablarea structurată a unei rețele de calculatoare. În funcție de tipul echipamentelor folosite în prezent cât și necesarul viitor de porturi de conectare a calculatoarelor. Porturile fizice sunt folosite de echipamentele IT de tip desktop PC sau workstation din rețeaua fixă locală (LAN). Porturile virtuale sunt folosite de echipamentele ce folosesc conexiuni aeriene precum telefoanele, tabletele, laptopurile sau imprimantele cu conectare directă la rețeaua wireless a locației.

Ai nevoie de:

Alte servicii IT Profesionale

Mentenanță IT si Asistență tehnică permanentă

1.155 Vizualizari