Retelistica si cablare structurata

Retelistica si Cablare structurata reprezintă lucrări de executare a infrastructurii locale folosită pentru a interconecta echipamente IT, în principal de tip laptop si desktop PC. Stabilirea traseelor și mai ales modalitatea de trasare a cablurilor reprezintă proiectul unei rețele de date necesară în birourile sau clădirile de birouri unde societatea își desfășoară activitatea de producție, desfacere sau activități administrative. 

Cablarea structurată reprezintă o lucrare ce permite conectarea flexibilă, eficientă și fiabilă a tuturor echipamentelor IT ale societății comerciale. O rețea informatică proiectată, instalată și administrată profesionist reduce costurile pentru fiecare etapă a ciclului său de viață. De la instalare până la amortizarea investiției, mentenanța facilă va face ca productivitatea să nu fie influențată sau perturbată de defecțiuni repetate, de multe ori prin lipsa unei conectivități permanente atât local cât și pe internet.

Serviciul IT de realizare cablare structurata presupune:

  • Proiectarea rețelei conform cerintelor noului spațiu lucrativ și optimizarea pașilor lucrărilor de contrucție în vederea obținerii unor costurilor finale (materiale + manoperă) cât mai reduse dar fără a se face rabat de la calitatea produsului final,
  • Executare cablare structurată și testare finală,
  • Recepția finală a lucrării de rețelistică și predarea documentației tehnice și recomandări de bună folosință.

Perioadă de garanție de 1 an pentru materiale și manoperă de montaj.

tipuri de cabluri de retea folosite in lucrari de cablare structurata

Capacitatea tehnică este asigurată pentru a proiecta și executa rețele structurate bazate pe cabluri de cupru de tip UTP/ FTP/ SFTP din toate categoriile, respectiv Cat.5, Cat.6 sau Cat.7.

Partajarea informațiilor și resurselor este esențială pentru desfășurarea activității oricărei societăți în condiții bune de lucru. Interconectarea sistemelor de calcul și comunicații facilitează această partajare, fiind astfel un element de bază, cosiderat strict necesar.

Pentru implementarea completă, extinderea sau optimizarea oricărui tip de rețele, atât cablate, cât și fără fir (wireless).

Lista de preturi orientativ valabile pentru lucrările de cablare structurată și retelistica este următoarea:

Pret cablare structurata si retelisticaTarife lucrare completă
Proiectare rețea LAN, realizare schiță și etichetare cabluri/prize500 lei
Montare, instalare switch sau patchpanel150 lei
Montare, instalare și configurare router wireless150 lei
Gaurire pereti sau tocuri, pozare/montare cablu UTP/FTP pe canal cablu și sertizare mufe sertizare cablu UTP cu conectori RJ-451000 lei
Instalare și configuare imprimantă în retea, conectarea acesteia la stațiile de lucru <20 posturi200 lei
montare prize UTP (rețea locală de calculatoare și internet) <20 posturi500 lei
Instalare Rack pentru montare router, switch-uri, patchpanel-uri350 lei

Cablarea structurata reprezintă baza pe care va fi construită întreaga infrastructură de rețea pentru conectarea finală a tuturor calculatoarelor, laptopurilor, telefoanelor mobile, echipamentelor Smart TV sau a camerelor de supraveghere din cadrul unui punct de lucru sau al sediului unei societăți.

O infrastructură de rețea bine construită înseamnă un grad scăzut de probleme în cadrul rețelei de calculatoare și a rețelei de supraveghere video modernă.

Cat5e cat6 ca6a cat7

Proiectarea, realizarea și întreținerea rețelei de date este bazată pe standardele actuale de cablare, respectiv folosind conexiuni rapide prin cabluri ecranate UTP/FTP/SFTP din categoriile Cat.5 si Cat.6 și Cat.7.

Servicii IT conexe lucrărilor de retelistica sau cablare structurata:

  • Configurare reţele noi de calculatoare și servere de stocare de tip NAS,
  • Asistentă tehnică, service și mentenanță pentru computere și reţelele de calculatoare aflate deja în uz.

Mutarea într-o clădire nouă unde nu există o infrastructură de rețea locală sau o conexiune la internet stabilă pe toată suprafața spațiului, poate fi un impediment în realizarea activității zilnice. În acest caz, puteti apela la DORADO SYSTEMS® pentru a efectua o evaluare a noului spațiu lucrativ din punct de vedere al necesarului ce ține strict de domeniul IT.

Proiectarea și/sau configurarea rețelei locale, repezintă realizarea unei lucrări de retelistica sau cablare structurata, în funcție de tipul echipamentelor folosite în prezent cât și necesarul viitor de porturi de conectare a calculatoarelor de tip desktop PC sau workstation din rețeaua fixă locală (LAN) dar și cele ce folosesc conexiuni aeriene precum telefoane, tablete, laptopuri sau imprimante cu conectare directă la rețeaua wireless a locației.

764 Vizualizari