DORADO SYSTEMS® | Schimbare pasta termoconductoare

Schimbare pastă Termoconductoare și Curățare Laptop de praf (Bonus)

Pentru a preveni supraîncălzirea sau defecțiuni ale procesoarelor laptopului, la cel mult 2 ani laptop-ul trebuie curățat iar pasta termoconductoare CPU și GPU trebuie schimbată.

Pastă termoconductoare este un material cu proprietăți speciale, conceput pentru a îmbunătăți transferul căldurii între două suprafețe. Procesorul are o suprafață pefect plată spre deosebire de radiatorul care are aripioare sau coloane ce măresc suprafața de contact.

Aplicarea pastei termoconductoare asigură umplerea eventualelor spații goale sau goluri microscopice dintre cele două suprafețe, ajutând astfel la transferul eficient al căldurii generate de procesor către radiator.

O aplicare corectă și adecvată a pastei termoconductoare va evita orice scurgere sau depășire a acesteia de pe marginea procesorului pe alte componente ale sistemului. Un strat prea gros sau aplicarea necorespunzătoare a pastei termoconductoare poate afecta în mod negativ transferul termic și poate duce în continuare la probleme de răcire.

intretinerea periodica a echipamentelor IT, schimbare pasta termoconductoare laptop si desktop PC

Durata de execuție a intervenției de schimbare pasta termoconductoare este de maximum 3 ore.

În funcție de complexitate, ridicarea se va putea face chiar în acceași zi.

Laptop sau Unitate PC StandardLaptop sau Unitate PC GamingCompus metal lichid
200 RON250 RON300 RON
Preț Schimbare pastă Termică Laptop & PC si Curățare

Problemele ce pot fi rezolvate prin curățare și înlocuire pastă termică sunt: supraîncălzirea laptopului, performanța scăzută în jocuri datorită efectului de throttle, restartare frecventă în jocuri sau media, opriri aleatorii, crash-uri periodice.

Procedeul tehnic de schimbare pasta termoconductoare presupune următoarele:

Dezasamblare completă folosind proceduri și scule specifice.

Curățare de praf a ansamblului sistemului de răcire (ventilator și radiator) și a carcasei.

Îndepărtarea pastei vechi și curățarea zonei de aplicare a pastei noi.

Aplicarea pastei termoconductoare.

Asamblarea cooler-ului CPU/GPU.

Asamblarea completă.

Testarea temperaturii la rulare.

Importanța curățării de praf și a înlocuirii pastei termice

Schimbarea pastei termice este un aspect crucial al întreținerii și performanței optime a laptopului, computerului de Gaming sau de lucru.

Odată cu trecerea timpului, pasta termică se degradează și poate afecta capacitatea componentelor dvs. hardware de a dispersa căldura eficient. Aceasta poate duce la supraîncălzirea componentelor și la scăderea performanței sistemului sau chiar la avarii.

Schimbarea regulată a pastei termice poate rezolva aceste probleme și poate prelungi viața componentelor. Cu o pasta termică de calitate și o aplicare corectă, veți putea obține o conductivitate termică eficientă între componentele CPU/GPU și sistemul de răcire, menținând astfel temperaturile în limitele optime.

prinderi radiator CPU
pasta termoconductoare uscata
Schimbare pasta termoconductoare PC & laptop
Schimbare pasta termoconductoare PC & laptop
Dezlipirea prinderilor radiatorului CPUGPU
Dezlipirea prinderilor radiatorului CPU/GPU
Curatare reziduu pasta termica preaplicata
Curatare reziduu pasta termica preaplicata

Nu subestimați importanța unei paste termice de calitate și a unei proceduri corecte de înlocuire.

Dacă sunteți pasionat de gaming, editare video sau alte activități intensive pentru procesor, asigurați-vă că schimbați pasta termică periodic pentru a menține performanța sistemului dvs. în siguranță la cote maxime.

Nu ezitați să solicitați asistență tehnică specializată dacă nu vă simțiți confortabil să realizați acest proces singur. Profesioniștii în domeniu pot oferi sfaturi și pot efectua schimbarea pastei termice în mod eficient și în siguranță.

Schimbarea regulată a pastei termice este un pas esențial pentru a menține un echipament IT performant și durabil. Investiți în acest proces și veți fi recompensați cu o temperatură mai scăzută a componentelor și cu un sistem care rulează în parametrii optimi.

Serviciu IT conex recomandat: Instalare sau Reinstalare sistem de operare Windows 10 Pro, Windows 11 Pro, Office 2021 Pro Plus

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

1.827 Vizualizari