DORADO SYSTEMS® | Revizie Generala Desktop PC

REVIZIE GENERALA DESKTOP PC

Revizie generală desktop PC reprezintă un serviciu IT complet. Acesta este destinat bunei funcționări a unităților centrale de tip desktop PC.

Ce include o revizie generală PC

  • Curățare de praf PC
  • Realizarea corectă a fluxului de aer
  • Schimbarea pastei termoconductoare
  • Cable management

Curățare PC Gaming sau Standard

O revizie generala desktop PC, respectiv pentru o unitate PC de Gaming sau de birou, presupune curățarea tuturor componentelor, insistând asupra ventilatoarelor.

La reasamblarea acestora, se va ține cont de crearea unui flux de aer care intră, circulă prin incinta carcasei și o părăsește corect, prin poziționarea corectă a tuturor ventilatoarelor.

Costurile serviciului IT de Revizie Generală PC sunt:

◦ 200 lei revizie generală desktop PC sau AIO cu destinația office sau multimedia

◦ 250 lei revizie generală desktop PC cu destinația Gaming și Workstation

Verificarea fluxului de aer

Acest flux de aer, are rolul de a folosi aerul din mediul înconjurător carcasei pentru a efectua o răcire corespunzatoare a tuturor componentelor ce alcătuiesc unitatea centrală a computerului.

Schimbarea pastei termoconductoare

Pasta termică aplicată procesorului principal, cât și procesorului grafic este vitală pentru transferul termic. Căldura produsă de procesoare este preluată de radiatoare prin intermediul pastei termoconductoare.

Ventilatoarele au rolul de a o disipa caldura degajată de proocesoare, menținând astfel radiatoarele mereu, cât mai reci cu putință.

Cable management PC

O operațiune adiacentă serviciului de revizie generala, este aranjarea structurată a cablurilor. Denumită în termeni generali internationali IT “cable management“, se referă la conectarea tuturor componentelor unui PC, trasând toate cablurile prin spatele carcasei.

Aranjarea cât mai discretă a cablurilor, prin spatele carcasei ajută la eliberarea incintei, spre a permite fluxului de aer să nu întâmpine nici un obstacol. Orice obstacol ar putea impiedica deplasarea corectă a aerului prin interiorul incintei PC, neputând ajunge la componentele ce necesită răcire.

De asemenea un cable management realizat corect, contribuie și la aspectul general estetic al sistemului. Acest mod de aranjare a cablurilor este des întâlnit în construcțiile unităților PC de Gaming, unde aranjarea structurată este obligatorie pentru rolul funcțional de air flux.

Care este întregul proces de execuție a serviciului IT de Revizie Generala Desktop PC ?

Revizie Generala Desktop PC

Demontarea totală a unitatii centrale Gaming PC

Curatarea de praf a placii de bază, placii video, HDD/SSD/DVD-RW, sistemului de racire pe lichid

Curățare Sursa AC

Curățare detaliată și reaplicare agent de ungere ventilatoare (coolere)

Reaplicare pastă termoconductoare la CPU/GPU

Reasamblare componente

Realizare cable management eficient

Realizare flux de aer eficient în interiorul carcasei PC

În următorul clip veți urmări o bună parte a procesul de revizie generala pentru o unitate centrală PC de Gaming. Un proces de revizie generala Desktop PC Gaming este compus din:

Aveți nevoie de

Alte servicii IT Profesionale

Servicii IT Profesionale Bucuresti

2.538 Vizualizari