REVIZIE GENERALA DESKTOP PC

Revizie Generala Desktop PC

Revizie generala desktop PC reprezinta un serviciu IT complet destinat bunei functionari in timp a unitatii centrale de tip desktop.

Curățare părți componente PC

O revizie generala desktop PC, respectiv pentru o unitate PC de Gaming sau de birou, presupune curățarea tuturor componentelor, insistând asupra ventilatoarelor.

La reasamblarea acestora, trebuie ținut cont de crearea fluxului de aer care intră, circulă prin incinta carcasei și o părăsește, prin poziționarea corectă a ventilatoarelor.

Verificarea fluxului de aer

Acest flux de aer, are rolul de a folosi aerul din mediul inconjurător pentru a efectua o răcire corespunzatoare a tuturor componentelor ce alcătuiesc unitatea centrală a computerului.

Înlocuirea sau reaplicarea de pasta termica

Pasta termică aplicată atât procesorului principal, cât și procesorului grafic este vitală pentru transferul termic. Căldura produsă de procesoare este preluată de radiatoare prin intermediul pastei termoconductoare. Ventilatoarele au rolul de a o disipa, menținând astfel radiatoarele mereu, cât mai reci cu putință.

Care este întregul proces de execuție a serviciului IT de Revizie Generala Desktop PC ?

În următorul clip veți urmări o bună parte a procesul de revizie generala pentru o unitate centrală PC de Gaming. Un proces de revizie geneala Desktop PC Gaming este compus din:

  • Demontarea totală a unitatii centrale Gaming PC
  • Curatarea de praf a placii de bază, placii video, HDD/SSD/DVD-RW, sistemului de racire pe lichid
  • Curățare Sursa AC
  • Curățare detaliată și reaplicare agent de ungere ventilatoare (coolere)
  • Reaplicare pastă termoconductoare la CPU/GPU
  • Reasamblare componente
  • Realizare cable management eficient
  • Realizare flux de aer eficient în interiorul carcasei PC
  • Testare finală
Revizie Generala Unitate PC Gaming (Part 1-Curatare)
Gaming Desktop PC Overhaul (Part 1-Cleaning)

Cable management

O operațiune adiacentă serviciului de revizie generala, este aranjarea structurată a cablurilor. Denumită în termeni generali internationali IT „cable management”, se referă la conectarea tuturor componentelor unui PC, trasând toate cablurile prin spatele carcasei.

Aranjarea cât mai discretă a cablurilor, prin spatele carcasei ajută la eliberarea incintei, spre a permite fluxului de aer să nu întâmpine nici un obstacol. Orice obstacol ar putea impiedica deplasarea corectă a aerului prin interiorul incintei PC, neputând ajunge la componentele ce necesită răcire.

De asemenea un cable management realizat corect, contribuie și la aspectul general estetic al sistemului. Acest mod de aranjare a cablurilor este des întâlnit în construcțiile unităților PC de Gaming, unde aranjarea structurată este obligatorie pentru rolul funcțional de air flux.

Costurile serviciului de revizie generala desktop PC si revizie generala pentru echipamentele IT de tip laptop sunt:

◦ 150 lei revizie generala pentru laptopurile cu destinația office sau multimedia

◦ 200 lei revizie generala pentru laptopurile de Gaming sau Apple Macbook.

◦ 200 lei revizie generala desktop PC sau AIO cu destinația office sau multimedia

◦ 250 lei revizie generala desktop PC cu destinația Gaming

Ai nevoie de

Service PC-Laptop

2.054 Vizualizari