DORADO SYSTEMS® | Cable management PC

Cable management PC pentru computerele Standard sau Gaming

Cable management PC înseamnă aranjarea structurată a tuturor cablurilor din interiorul carcasei unui computer de tip Desktop PC.

Este adevărat că un cable management bine executat într-o operațiune de asamblare PC de gaming poate avea un impact estetic semnificativ. Cable management-ul se referă la organizarea și aranjarea cablurilor din interiorul carcasei PC-ului într-un mod ordonat și curat. Într-adevăr, un cable management bine făcut poate oferi o prezentare mai plăcută și ordonată a sistemului tău.

Cable management PC are un rol estetic dar și funcțional

Cu toate acestea, importanța cable management-ului nu se limitează doar la aspectul estetic. Există și alte beneficii practice ale unui cable management eficient:

Fluxul de aer îmbunătățit

O organizare adecvată a cablurilor permite o circulație mai bună a aerului în interiorul carcasei PC-ului. Aceasta contribuie la o răcire mai eficientă a componentelor, precum procesorul, placa video și alte piese importante. Temperaturile mai scăzute pot duce la performanțe mai bune și la o durată de viață mai lungă a componentelor.

Accesibilitate și ușurință în întreținere

Un cable management ordonat facilitează accesul la componente și permite o întreținere mai ușoară a sistemului. Cablurile bine aranjate nu vor bloca ventilatoarele, sloturile de expansiune sau alte componente, ceea ce înseamnă că nu va fi necesar să deconectezi sau să reorganizezi cablurile atunci când dorești să faci upgrade-uri sau o curățare PC.

Evitarea interferențelor electromagnetice

Caburile dezorganizate și încurcate pot crea interferențe electromagnetice care pot afecta performanța componentelor, cum ar fi semnalul transmis de placa de rețea sau de placa de sunet. Prin organizarea și separarea corectă a cablurilor de alte componente, poți reduce interferențele electromagnetice și poți asigura o calitate mai bună a semnalului.

Siguranță și prevenirea deteriorării cablurilor

Un cable management adecvat ajută la prevenirea încurcării, ruperii sau deteriorării cablurilor. Cablurile bine aranjate și fixate în poziție pot fi mai puțin expuse la tracțiune sau presiune accidentală. Aceasta poate prelungi durata de viață a cablurilor și poate reduce riscul de defecte sau scurtcircuite.

Cable management PC Gaming | DORADO SYSTEMS®

Toate carcasele unităților PC de gaming în general au leduri RGB și panouri din sticlă securizată sau plastic transparent, în funcție de model și preț. Aceste panouri laterale sunt concepute pentru ca utilizatorul să poată privi din exterior toate componentele montate, mai ales în timp ce acestea sunt în funcțiune.

Astfel, un mănunchi de cabluri trasate de colo până colo prin fața acestor componente superb iluminate, ar fi total inestetice.

La o unitate PC Gaming, ce are nevoie de o răcire mai mare, aceste cabluri ar perturba circulația corectă a aerului din interiorul carcasei.

Datorită componentelor puternice care consumă mai mult decât cele clasice pentru multimedia si office și care astfel degajă o căldură mai mare, răcirea trebuie facută folosind ventilatoare mari.

Acestea trebuie orientate în așa fel incât să absoarbă aerul din încăpere pe o parte și să îl împingă pe cel cald din incintă, pe cealaltă parte. Acest flux de aer nu trebuie intrerupt de nici un obstacol, pentru a exista o răcire bună si implicit o funcționare ireproșabilă a construcției PC.

Cable management PC sau aranjarea structurată a cablurilor unităților PC de birou sau multimedia.

Atunci când ne referim la un computer de tip office, cablarea structurată a carcasei sau realizarea unui cable management PC, s-ar spune că nu este deloc necesar.

Cable management PC Office

În cazul computerelor folosite la birou, acestea au carcase compacte fără fereastră de vizionare a componentelor, fără leduri RGB cu rol estetic. În acest caz, un cable management ar contribui doar la răcirea mai eficientă a componentelor atunci cînd inăuntrul carcasei se depune praful.

Deși nu consumă așa mult curent și nu degajă o căldură excesivă, acestea rulează intens. Fiind-că sunt pornite timp îndelungat, praful se va depune pe componentele și pe cablurile îngrămădite in același loc al incintei.

Așadar, acest lucru va compensa după ceva timp de la achizitie, ajungând să lucreze fierbinți și să funcționeze îngreunat. Datorită faptului că procesorul își va încetini nucleele pentru a nu se defecta sau pentru a nu se suprasolicita termic si a se opri din pricina functiei de autoprotectie, acest lucru va contribui la scaderea performanței de lucru.

Astfel, și aceste unități de lucru (Workstations) vor suferi din cauza lipsei unei ventilații corecte. Componentele PC supuse căldurii excesive se vor deteriora mai rapid, generând costuri permanente pentru a le menține funcționale.

Un cable management workstation eficient, le va ajuta să funcționeze la temperaturi optime de lucru, fără probleme, un timp mai îndelungat.

Atenție la așa zisele PC-uri de Gaming din magazine

Datorită costurilor mari ale componentelor de gaming și bugetelor scăzute ale doritorilor de frumusețe tehnologică, multe configurații finale se aleg cu carcase și surse ieftine. Acest fenomen se întâmplă datorită înclinării balantei bugetului în favoarea trioului nedespărțit dintre procesor, memorie și plăcă de bază, ce trebuie sa fie puternice.

Aici se va crea un dezechilibru imens pe care mulți îl vor obține cu precădere. Avem nevoie de spațiu pentru o răcire eficientă fără a menține ventilatoarele turate la maximum și de curent destul pentru o alimentare corectă, fără a suprasolicita sursa.

Producătorii de carcase low cost au scos pe piată multe modele de carcase hibrid cu sursă inclusă. Carcase universale, care au aspect estetic, dar nu sunt ranforsate sau nu dețin spațiile speciale pentru cable management gaming PC iar sursa este mult prea slabă ca și putere.

De asemenea, majoritatea surselor low cost arată la exterior ca și cele de putere, unele chiar afisand wattaje ridicate in denumire. Înăuntru însă, nu sunt deloc pregatite sa suporte consumul, necesarul de curent si fluxul atent și perfect filtrat necesar componentelor de Gaming sau Workstation Grafic.

Necesitatea unei surse PC de calitate și a unei carcase profesionale cu trasee speciale pentru cable management PC

O unitate PC Gaming are o placă video pretențioasă, masivă, cu 2-3 ventilatoare și dublă alimentare dedicată. Racirea lichidă a procesorului, precum și un procesor AMD sau chiar si Intel, care vor consuma curent cât Casa Poporului sunt alegerea majorității gamerilor și strict necesare pentru cei ce lucrează în proiectare, editare video sau grafică avansată.

Astfel de carcase și de surse vor atrage cumpărătorii sau constructorii fără experiență și duși de valul unui build mai ieftin dar puternic și vor crea acel dezechilibru amintit anterior.

În cazul unităților de gaming sau stațiilor de lucru pentru streaming și editare video, editare grafică sau proiectare, fiecare componentă din ansamblu contează.

Dacă nu există buget suficient nu mergeți mai departe! Aceasta ar fi recomandarea de final. O astfel de contrucție PC, nu se execută nicidecum pentru o perioadă scurtă. Odată cu trecerea timpului, cerințele asupra componentelor vor crește datorită evoluției sistemelor de operare și a graficii din ce în ce mai avansate.

Programele de editare grafica necesită de altfel mai multe resurse hardware, așadar consum ridicat de resurse și implicit kW mai mulți.

Astfel va apărea rapid nevoia de a înlocui componentele slabe din sistem, de a reorganiza construcția, a reface lucrarea de cablare structurată sau cable management PC, dedicând astfel timpul și resursele materiale acestui lucru, fapt ce putea fi evitat încă din momentul proiectării achiziției.

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

5.623 Vizualizari