DORADO SYSTEMS® | Inlocuire HDD cu SSD

Înlocuire HDD cu SSD

Înlocuire HDD cu SSD înseamnă efectiv înlocuirea vechiului hardisk (HDD) cu noul solid state drive (SSD). Se poate face pentru orice echipament IT de tip Laptop, Unitate PC, Consolă de gaming.

Un SSD consumă mai puțină energie, iar astfel bateria laptopului va ține mai mult. Au o viteză de răspuns ridicată, astfel jocurile vor avea mai multe frame-uri. Viteză mare de transfer ajută și laptopurile folosite în mediul de afaceri sau producție, pentru eficientizarea lucrului și rapiditatea de executie a lucrărilor.

După o înlocuire HDD cu SSD, instalarea sistemului de operare Windows 10 sau Windows 11, este mult mai rapidă. Programele (softurile) se instalează și rulează de 10 ori mai rapid decât pe HDD. Alte sisteme de operare precum Ubuntu, sau OSX în cazul laptopurilor si calculatoarelor produse de Apple, mai vechi vor prinde viață și vor funcționa în majoritatea task-urilor, asemănător modelelor mai noi.

Rata de citire a datelor este de pana la 730 MB/s, in functie de modelul SSD-ului. In cazul SSD-urilor de tip NVME viteza de citire scriere ajunge pana la 7000 MB/s. Consumul de energie este cu 50% mai mic decât în cazul folosirii unui HDD clasic, și anume 0.9W fata de 1.9W.

Înlocuire HDD cu SSD / Upgrade la SSD – NVMe

Inlocuire HDD cu SSD

Ideale pentru laptopuri, vor spori durata de functionare a bateriei. Faptul ca timpul destinat pornirii si opririi este diminuat cu cel putin 4-5 minute. O pornire in 4-5 minute, in cazul unui HDD aglomerat este un timp bun. In cazul SSD-urilor, pornirea si oprirea nu dureaza mai mult de 20 secunde.

Avantajele unui SSD:

 • Viteza de citire-scriere mare (mult mai rapide decât hard diskul clasic)
 • Citire-scriere de 10 ori mai rapida
 • Consumul de energie redus,
 • Nu exista parti mecanice ca in cazul unui hard disk unde un motor invarte discul dur, pentru ca bratul de citire-scriere sa execute comenzile date.
 • Caldura degajata scazuta din cauza lipsei fortelor de frecare
 • Fara zgomot, total silentios datorita lipsei partilor mecanice
 • Nu se defecteaza si nu se altereaza datele atunci cand stau in prejma magnetilor (difuzoare neecranate), din cauza lipsei magnetilor, omniprezenti prezenti in cazul HDD.
 • SSD-urile au o uzura foarte mica si o rezistenta mare la soc, vibratii si diferente de temperatura
 • Pornire foarte rapida a laptopului sau computerului de tip desktop
 • Timpul de căutare a datelor (Seek time) este constant iar performantele nu scad daca memoria de stocare este plina
 • Datele, fisierele stocate nu se fragmenteaza ca in cazul HDD
 • Greutate radical mai mica fata de hardurile standard

OFERTĂ PACHET UPGRADE SAU INLOCUIRE HDD CU SSD

Oferta conține achiziția și montajul SSD, optimizarea sistemului de operare și clonarea acestuia pe noul mediu de stocare SSD 2.5″ sau M.2.

Pachet upgrade SSD 120 GB
Inlocuire HDD cu SSD 120GB-128GB

Pachet Upgrade SSD 120GB – SSD 128GB

Ideal pentru activități de birou sau utilizare acasă în online, media, filme online, e-mail și internet. Un SSD cu capacitate de 120GB sau 128GB este suficient pentru sistemul de operare, update-uri viitoare, toate programele necesare si stocare temporară.

Pachet upgrade SSD 250 GB
Inlocuire HDD cu SSD 240GB-256GB

Pachet Upgrade SSD 240GB – SSD 250GB

Ideal pentru activități de birou sau utilizare acasă în online, media, filme online, e-mail și internet. Un SSD 240GB sau SSD 250GB va servi cel mai bine necesităților de stocare a datelor.

Pachet upgrade SSD 500 GB
Inlocuire HDD cu SSD 480GB-512GB

Pachet Upgrade SSD 480GB – SSD 500GB – SSD 512GB

Pentru activități de birou, cu necesități de stocare date, gaming ocazional sau utilizare domestică cu arhivare de imagini și fișiere, un SSD 480GB, SSD 500GB sau SSD 512GB este alegerea celor mai multi utilizatori..

Pachet upgrade SSD 1 TB
Inlocuire HDD cu SSD 960GB-1TB

Pachet Upgrade SSD 960GB – SSD 1TB

Un SSD 1TB va avea o cantitate suficientă de memorie de stocare necesară atât utilizării zilnice la birou cît și pentru stocarea arhivei de fișiere personale sau a jocurilor PC pe computerul de acasă. Ideale pentru laptopurile si PC-urile de Gaming sau Workstation.

Pot beneficia si eu de SSD? Echipamentul meu va suporta? Este compatibil cu laptopul sau PC-ul meu actual?

SSD-urile se montează în:

 • Unitati Centrale PC,
 • Laptopuri,
 • Echipamente All in One PC (monitor cu placă de bază încorporată),
 • Console de gaming PS4,
 • Consola de gaming Xbox 365,
 • Laptop Apple Macbook
 • Apple iMac (All in One)

Deoarece folosesc aceeasi magistrala de date de tip S-ATA sau PCI-Express, stocarea se poate face si pe SSD. Nu este o componenta ce se monteaza prin improvizatii aduse placii de baza. Ca si constructie, SSD-ul este defapt placa electronica a unui HDD clasic. In constructia SSD-urilor, producatorii au montat cipuri de memorie destinate stocarii de date, eliminand discurile dure si rotorul acestora.

Aceeasi tehnologie de stocare exista deja de foarte mult timp in constructia telefoanelor de tip smartphone si a tabletelor. La fel intalnim in obisnuitele “Stick-uri USB” Flash memory stick, a GPS-urilor portabile si multor altor echipamente IT ce necesita un sistem de operare dedicat stocare a datelor.

Pot pastra si HDD-ul? Pot adauga un SSD sau mai multe SSD-uri la sistemul meu Desktop PC actual?

Desigur, exista multiple variante de organizare sau imbunatatire a configuratiei actuale.

In cazul Laptopurilor, HDD-ul clasic poate fi montat in locul unitatii optice. Deasemenea, unele modele de laptopuri au placa de baza construita cu 2 sloturi S-ATA, pentru montarea a 2 unitati HDD sau SSD. De ce HDD sau SSD? Deoarece ambele folosesc acelasi tip de conector in cazul form factorului de 2.5″.

Unitatile centrale PC de tip Desktop sau Tower Desktop (carcasa verticala sau orizontala), cat si mini PC-urile au posibilati mai mari de upgrade. Se pot monta pana la 6 unitati de stocare sau optice pe magistrala S-ATA.

Placile de baza actuale, construite pentru gaming sau workstation, au unul sau mai multe sloturi denumite PCI-Expres sau M.2 pentru montarea de SSD-uri (urmareste videoclipul urmator) cu rate de transfer de pana la 30 de ori mai mari decat in cazul HDD. Acestea sunt denumite SSD NVMe, folosesc magistrala de date moderna PCI-Express si au ca form factor numai tipurile M.2 si M.2 NVMe.

Tip ->2.5 inch SATAM.2 SATAM.2 PCIe NVMe
ConectorSATAM.2M.2
InterfațăSATASATAPCI-Express Gen 3.0 sau Gen 4.0
PerformanţăPână la 560 MB/sPână la 560 MB/sPCIe Gen 3.0 până la 3500 MB/s
PCIe Gen 4.0 până la 5000 MB/s
BeneficiiCompatibil cu computerele PC sau laptopuri mai vechiFără cabluri suplimentare. Compatibil cu computere desktop PC / laptopuri compactePerformanță superioară. Fără cabluri suplimentare. Compatibil cu computere moderne de Gaming / laptopuri compacte / laptopuri de Gaming sau Workstation

Ce este un SSD NVMe? Care este diferenta de viteză, formă si performanță dintre HDD, SSD si NVMe ?

Pentru orice informație referitoare la inlocuire HDD cu SSD vă așteptăm cu apel la unul din numerele afișate pe site sau prin programare directă.

Concluzii finale despre înlocuirea HDD cu SSD:

Dupa montarea unui SSD, laptopul, computerul PC, unitatea PC de gaming, Consola Playstation sau Xbox 360 va rula incredibil de rapid. Timpul de raspuns este atat de mic incat o comanda data este practic insesizabila la procesoarele cu 4-8 nuclee. Programele se vor incarca de 10 ori mai rapid, computerul va porni in cateva secunde 5-15secunde, in functie de model. Inchiderea prin Shut Down va fi incredibil de scurta, repornirea de asemenea. Se va imbunatatii astfel eficienta in utilizare cu peste 70%. Capacitatea bateriei in cazul unui laptop va capata o valoare mai mare.

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

6.184 Vizualizari