Inlocuire HDD cu SSD

Inlocuire HDD cu SSD inseamna efectiv inlocuirea vechiului hardisk (HDD) cu noul solid state drive (SSD). Se poate face pentru orice echipament IT de tip Laptop, Unitate PC, Consola de gaming.

Diferenta reala dintre HDD si SSD

Un SSD consuma mai putin, iar astfel bateria laptopului va tine mai mult. Au o viteza de raspuns ridicata, astfel jocurile vor avea mai multe frame-uri. Viteza mare de transfer ajuta si la laptopurile folosite in birouri pentru eficientizarea lucrului si rapiditatea de executie a lucrarilor.

Dupa o inlocuire HDD cu SSD, instalarea sistemului de operare (Windows 7, 8.1 sau 10) este mult mai rapida. Programele (softurile) se instaleaza si ruleaza de 10 ori mai rapid de cat pe HDD. Ubuntu, OSX in cazul laptopurilor si calculatoarelor produse de Apple, mai vechi vor prinde viata si vor functiona ca modelele mai noi.

Rata de citire a datelor este de pana la 730 MB/s, in functie de modelul SSD-ului. In cazul SSD-urilor de tip NVME viteza de citire scriere ajunge pana la 2000 MB/s si peste 2000 MB/s pe SATA6. Consumul de energie este cu 50% mai putin decat la HDD clasic, si anume 0.9W fata de 1.9W.

Inlocuire HDD cu SSD / Upgrade la SSD – NVMe

Inlocuire HDD cu SSD

Ideale pentru laptopuri, vor spori durata de functionare a bateriei. Faptul ca timpul destinat pornirii si opririi este diminuat cu cel putin 4-5 minute. O pornire in 4-5 minute, in cazul unui HDD aglomerat este un timp bun. In cazul SSD-urilor, pornirea si oprirea nu dureaza mai mult de 20 secunde.

Avantajele unui SSD:

 • Viteza de citire-scriere mare (mult mai rapide decât hard diskul clasic)
 • Citire-scriere de 10 ori mai rapida
 • Consumul de energie redus,
 • Nu exista parti mecanice ca in cazul unui hard disk unde un motor invarte discul dur, pentru ca bratul de citire-scriere sa execute comenzile date.
 • Caldura degajata scazuta din cauza lipsei fortelor de frecare
 • Fara zgomot, total silentios datorita lipsei partilor mecanice
 • Nu se defecteaza si nu se altereaza datele atunci cand stau in prejma magnetilor (difuzoare neecranate), din cauza lipsei magnetilor, omniprezenti prezenti in cazul HDD.
 • SSD-urile au o uzura foarte mica si o rezistenta mare la soc, vibratii si diferente de temperatura
 • Pornire foarte rapida a laptopului sau computerului de tip desktop
 • Timpul de căutare a datelor (Seek time) este constant iar performantele nu scad daca memoria de stocare este plina
 • Datele, fisierele stocate nu se fragmenteaza ca in cazul HDD
 • Greutate radical mai mica fata de hardurile standard

Pot beneficia si eu de SSD? Echipamentul meu va suporta? Este compatibil cu SSD?

SSD-urile se monteaza la:

 • Unitati Centrale PC,
 • Laptopuri,
 • Echipamente All in One PC (monitor cu placa de baza incorporata),
 • Console de gaming PS4,
 • Consola de gaming Xbox 365,
 • Laptop Apple Macbook
 • Apple iMac (All in One)

Deoarece folosesc aceeasi magistrala de date de tip S-ATA sau PCI-Express, stocarea se poate face pe SSD. Nu este o componenta ce se monteaza prin improvizatii aduse placii de baza. Ca si constructie, SSD-ul este defapt placa electronica a unui HDD clasic, pe care producatorii au montat cipuri de memorie destinate stocarii de date.

Aceeasi tehnologie de stocare identica exista deja de foarte mult timp in constructia telefoanelor de tip smartphone si a tabletelor. La fel intalnim in obisnuitele „Stick-uri USB” Flash memory stick, a GPS-urilor portabile si multor altor echipamente IT ce necesita si stocare.

Pot pastra si HDD-ul? Pot doar adauga un SSD la sistemul PC actual?

Desigur, exista multiple variante de reorganizare a configuratiei actuale.

In cazul Laptopurilor, HDD-ul poate fi montat in locul unitatii optice. Deasemenea, unele modele de laptopuri au placa de baza construita cu 2 sloturi S-ATA, pentru montarea a 2 unitati HDD.

Unitatile centrale PC de tip Desktop sau Tower Desktop (carcasa verticala sau orizontala), cat si mini PC-urile au posibilati mai mari de upgrade. Se pot monta pana la 6 unitati de stocare sau optice pe magistrala S-ATA.

Deasemenea placile de baza actuale construite pentru gaming au sloturi PCI-Expres sau M.2 pentru montarea de SSD-uri (video) cu rate de transfer de pana la 30 de ori mai mari decat in cazul HDD.

Despre necesitatea unui upgrade de inlocuire HDD cu SSD

Concluzii finale despre inlocuirea HDD cu SSD:

Dupa montarea unui SSD, laptopul, computerul PC, unitatea PC de gaming, Consola Playstation sau Xbox 360 va rula incredibil de rapid. Timpul de raspuns este atat de mic incat o comanda data este practic insesizabila la procesoarele cu 4-8 nuclee. Programele se vor incarca de 10 ori mai rapid, computerul va porni in cateva secunde 5-15secunde, in functie de model. Inchiderea prin Shut Down va fi incredibil de scurta, repornirea de asemenea. Se va imbunatatii astfel eficienta in utilizare cu peste 70%. Capacitatea bateriei in cazul unui laptop va capata o valoare mai mare.

Programeaza-te pentru serviciul de inlocuire HDD cu SSD direct in site, apasand link-ul catre: Rezervari online

Ai nevoie de

Service PC-Laptop

714 Vizualizari