DORADO SYSTEMS® | Reconditionare-inlocuire balamale laptop

Recondiționare-înlocuire balamale laptop

Serviciul tehnic IT de reconditionare-inlocuire balamale laptop are ca scop prevenirea apariției unor defectiuni mai grave și mult mai costisitoare.

Efectele secundare ale unei balamale rupte sau desprinse sunt:

  • Ruperea in totalitate a carcasei laptopului;
  • Crăparea display-ului;
  • Ruperea sau deteriorarea cablurilor de semnal video;
  • Ruperea sau deteriorarea cablurilor antenelor WiFi;
  • Fisurarea si caraparea capacului de display;
  • Crăparea ramei ce acopera marginea display-ului.

Reconditionare-Inlocuire Balamale Laptop, Notebook, MacBook

• Timp estimat pentru inlocuire: 2 ore (recomandat 12 ore la recondiționare)

• Preț: 200 RON

Aceste defectiuni ulterioare pot fi destul de costisitoare datorita interventiilor multiple si mai dificile de a repara sau inlocui fiecare element defectat al ansablului.

Cauzele ce conduc la ruperea sau desprinderea balamalelor sunt de multe ori legate de griparea sau lipsa totala de ungere a butucului. Neglijenta sau momentele de neatentie din timpul deplasarii laptopului pot cauza diverse situatii neplacute. Uzura in timp va conduce la blocarea axelor si implicit ruperea bratelor sau desprinderea de pe carcasa.

Constatarea efectiva prin demontare este recomandata inaintea plasarii unei comenzi ferme de inlocuire. De multe ori balamalele nu au nici o problema reala, ci prinderile de carcasa pot fi cauza desprinderi display-ului de restul carcasei.

Montările multiple ale balamalelor

In general, balamalele ce sustin ecranul unui laptop sunt montate pe partea inferioara a carcasei laptopului (Bottom Case).
La unele modele, indeosebi la cele de productie mai veche, balamalele sunt prinse de carcasa frontala (Upper Case sau Palm Rest).
Unii producatori au convenit ca pentru anumite modele, sa se execute prinderi si pe capacul de display (LCD Back Cover).

reconditionare inlocuire balamale laptop
Reparatii laptopuri – Reconditionare inlocuire balamale laptop Sector 6 Bucuresti

Datorita acestor prinderi, balamalele sustin si executa in siguranta deschiderea si inchiderea panoului de display. Fortele de forfecare fiind preluate tot de aceste elemente metalice le vor uza pe parcursul timpului.

Balamalele au si un sistem de culisare cilindric. Datorita constructiei si folosirii indelungate, pe suprafata sistemului de culisare se depune si se infiltreaza particule de praf. Uneori se creaza adevarate ghemotoace de praf, par si scame. Fiind elemente cu parti in frecare, in cele mai multe cazuri va contine vaselina tehnica, pentru o culisare usoara si evitarea griparii. Vaselina in combinatie cu praful va conduce la blocarea acestui ansamblu vital.

Efecte ce prevestesc necesitatea de reconditionare-inlocuire balamale laptop

Primul aspect este forta mai mare decat de obicei depusa la incercarea deschiderii capacului de display. Pentru a se evita griparea, ruperea, descentrarea sau desprinderea balamalelor cu tot cu suruburi de pe elementele de carcasa, necesita apelarea la service pentru reconditionare prin curatare si ungere.

reconditionare inlocuire balamale laptop

Prinderile prin care sunt insurubate balamalele, sunt piulite speciale, inconjurate de plastic, iar ambele lipite de carcasa.

Cu timpul si odata cu uzarea sau infiltrarea prafului forta de forfecare nepreluata va smulge efectiv aceste piulite, sau va rupe chiar carcasa cu tot cu acestea.

In urma acestui ultim efect, costurile de reconditionare ale laptopului explodeaza, datorita multiplelor elemente ce trebuiesc inlocuite, daca nu se mai pot reconditiona.

Balamalele laptopurilor se pot reconditiona?

Dacă sesizați faptul că una sau chiar ambele balamale ale laptopului prezintă un joc considerabil, sau ecranul laptopului se ridică mai greu decât de obicei, trebuie să apelați la efectuarea unei verificări de urgență. În urma constatării, se va determina care este stadiul de uzură al balamalelor laptopului.

De cele mai multe ori balamalele unui laptop se pot reconditiona si astfel nu mai necesită inlocuire.

În service se pot aplica metode de degripare, ungere, reglare sau refixare pe carcasă. Aceste operațiuni de service pot prelungi considerabil viata balamalelor, nefiind astfel necesară înlocuirea acestora prea curând.

Numai daca balamalele prezintă un grad de uzură mult prea mare, sau sunt rupte, atunci se va proceda la înlocuirea acestora.

Reconditionare-inlocuire balamale laptop Sector 6 Bucuresti

  • Intervenția tehnică de recondiționare balamale laptop poate fi executată chiar și în aceeași zi.
  • Se asigură montaj profesional.
  • Se efectuează teste si se oferă recomandări viitoare de bună folosință.
  • În cazul înlocuirii balamelor se oferă o garanție de 12 luni la piesele montate.

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

3.960 Vizualizari