Inlocuire Balamale pentru Laptop, Notebook, MacBook, AIO PC

• Timp estimat: 2 ore

• Interval de pret: 150 – 200 RON

Serviciul tehnic IT de reconditionare-inlocuire balamale laptop are ca scop prevenirea aparitiei unor defectiuni grave si mult mai costisitoare.

Efectele secundare ale unei balamale rupte sau desprinse sunt:

 • Ruperea in totalitate a carcasei principale;
 • Craparea display-ului;
 • Ruperea sau deteriorarea cablurilor de semnal video;
 • Ruperea sau deteriorarea cablurilor antenelor WiFi;
 • Fisurarea si caraparea capacului de display;
 • Craparea ramei ce acopera marginea display-ului.

RECONDITIONARE BALAMALE LAPTOP

Aceste defectiuni ulterioare pot fi destul de costisitoare datorita interventiilor multiple si mai dificile de a repara sau inlocui fiecare element defectat al ansablului.

Cauzele ce conduc la ruperea sau desprinderea balamalelor sunt de multe ori legate de griparea sau lipsa totala de ungere a butucului. Neglijenta sau momentele de neatentie din timpul deplasarii laptopului pot cauza diverse situatii neplacute. Uzura in timp va conduce la blocarea axelor si implicit ruperea bratelor sau desprinderea de pe carcasa.

Constatarea efectiva prin demontare este recomandata inaintea plasarii unei comenzi ferme de inlocuire. De multe ori balamalele nu au nici o problema reala, ci prinderile de carcasa pot fi cauza desprinderi display-ului de restul carcasei.

Montarile multiple ale balamalelor

In general, balamalele ce sustin ecranul unui laptop sunt montate pe partea inferioara a carcasei laptopului (Bottom Case).
La unele modele, indeosebi la cele de productie mai veche, balamalele sunt prinse de carcasa frontala (Upper Case sau Palm Rest).
Unii producatori au convenit ca pentru anumite modele, sa se execute prinderi si pe capacul de display (LCD Back Cover).

reconditionare inlocuire balamale laptop
Reparatii laptopuri – Reconditionare inlocuire balamale laptop

Datorita acestor prinderi, balamalele sustin si executa in siguranta deschiderea si inchiderea panoului de display. Fortele de forfecare fiind preluate tot de aceste elemente metalice le vor uza pe parcursul timpului.

Balamalele au si un sistem de culisare cilindric. Datorita constructiei si folosirii indelungate, pe suprafata sistemului de culisare se depune si se infiltreaza particule de praf. Uneori se creaza adevarate ghemotoace de praf, par si scame. Fiind elemente cu parti in frecare, in cele mai multe cazuri va contine vaselina tehnica, pentru o culisare usoara si evitarea griparii. Vaselina in combinatie cu praful va conduce la blocarea acestui ansamblu vital.

Efecte ce prevestesc necesitatea de reconditionare-inlocuire balamale laptop

Primul aspect este forta mai mare decat de obicei depusa la incercarea deschiderii capacului de display. Pentru a se evita griparea, ruperea, descentrarea sau desprinderea balamalelor cu tot cu suruburi de pe elementele de carcasa, necesita apelarea la service pentru reconditionare prin curatare si ungere.

reconditionare inlocuire balamale laptop

Prinderile prin care sunt insurubate balamalele, sunt piulite speciale, inconjurate de plastic, iar ambele lipite de carcasa.

Cu timpul si odata cu uzarea sau infiltrarea prafului forta de forfecare nepreluata va smulge efectiv aceste piulite, sau va rupe chiar carcasa cu tot cu acestea.

In urma acestui ultim efect, costurile de reconditionare ale laptopului explodeaza, datorita multiplelor elemente ce trebuiesc inlocuite, daca nu se mai pot reconditiona.

Balamalele se pot reconditiona

Recomandat este, daca sesizati ca una sau ambele balamale ale laptopului prezinta un joc considerabil, sau se deschid mai greu decat de obicei, sa apelati la efectuarea unei verificari rapide. In urma constatarii, veti afla care este stadiul de uzura al balamalelor laptopului.

Pe loc se pot aplica metode de degripare, reungere, repozitionare sau refixare pe carcasa. Aceste operatiuni de service pot prelungi considerabil viata balamalelor, nefiind astfel necesara inlocuirea acestora.

Daca insa riscul utilizarii in aceste conditii este mult prea mare, sau balamalele au un grad de uzura mult prea mare, se va proceda la inlocuirea lor.

Avantajele serviciului de reconditionare-inlocuire balamale laptop efectuat la DORADO SYSTEMS:

De cele mai multe ori balamalele unui laptop se pot reconditiona si nu necesita inlocuire.

 • Interventia de inlocuire balamale laptop poate fi executata in aceeasi zi.
 • Se asigura montaj profesional.
 • Se efectueaza teste si se ofera recomandari viitoare de buna folosinta.
 • Balamalele pot fi achizitionate de catre client sau achizitia acestora poate fi lasata in grija noastra.
 • Programeaza-te pentru acest serviciu direct in site, apasand link-ul catre: Rezervari online .
 • Pentru a afla pretul interventiei de reconditionare-inlocuire balamale laptop poti accesa: Tarife service
Reparații laptopuri – Recondiționare sau înlocuire balamale display

Ai nevoie de

Service PC-Laptop

3.362 Vizualizari