DORADO SYSTEMS® | Inlocuire Display Laptop

Inlocuire display laptop

Amplasare greșită

Datorita utilizarii laptopurilor in mai multe locatii, transportului, amplasarii gresite pe colturi de masa, sau suprafețe înclinate, riscam defectarea partii de afisare a imaginii. Întregul display sau doar lumina sa pot fi afectate de asemenea factori imprevizibili. Fara display este imposibil sa lucrezi asadar vei solicita in mod sigur o inlocuire display laptop imediata.

Schimbare display Laptop

• Timp estimat: 2 ore

• Preț: 200 RON

Inlocuire display pentru orice model de laptop.

Contact cu lichide

O alta categorie de factori ce pot deteriora considerabil un display laptop sau alte componente ale unui laptop este contactul cu lichidele. Odata intrat in contact cu un lichid, un echipament electronic va incepe sa corodeze treptat.

Desi va functiona perfect dupa uscare sau stergere exterioara, dupa un timp va ceda. In aceasta situatie se recomanda scoaterea bateriei. Implicit inlaturarea oricarei surse de alimentare cu curent electric. Aducerea aparatului in service spre a fi curatat cu solutiile adecvate in acest sens.

Șocuri mecanice

Loviturile, socurile atunci cand ne deplasam, sau cand ne infuriem ca nu raspunde rapid la o comanda, sunt factori care pot conduce la defectarea unui display. Daca nu direct, lipsa imaginii poate fi cauzata de intreruperea circuitelor din componenta placii de baza. In urma socului captat aceasta de poate indoi sau fisura.

inlocuire display laptop
inlocuire display laptop Bucuresti Sector 6

Intreruperi sau scurt-circuit

Lipsa imaginii mai poate fi cauzata de intreruperi sau scurt-circuit intre firele din componenta fisei de date (panglica LVDS-Low-voltage differential signaling) ce reprezinta magistrala de date dintre placa de baza si ecranul laptopului.

Acesta panglica in 98% dintre modelele de laptopuri se afla in imediata vecinanatate a balamalei indeosebi balamaua din stanga-cum privim ecranul. Datorita miscarilor repetate de inchidere si deschidere a ecranului, aceasta se poate deteriora prin frecare sau agatare, putand cauza:

  • lipsa imaginii pe display
  • intreruperi de imagine in anumite unghiuri
  • defectarea placii de transformare a semnalului din componenta display-ului
  • defectarea invertorului de tensiune ce ridica tensiunea necesara luminii din spatele display-ului (backlight);
  • dungi sau artifacte (cele din urma pot fi cauzate indeosebi de defectiuni ale chipsetului grafic)

Care sunt recomandările noastre, înainte de a lua decizia de schimbare a display-ului

Înainte de a solicita o inlocuire display laptop este recomandată verificarea funcționalității modulelor de procesare video, placa de bază, chipset grafic.

A nu vedea nimic pe ecran poate avea o multitudine de cauze. Așadar, înainte de a apela la un service IT, cel mai indicat este să probați lipsa imaginii pe display, folosindu-vă de:

  • un TV, la care să conectati laptopul printr-un cablu HDMI sau VGA sau
  • un monitor PC la care să conectati laptopul în mod identic

După ce ați făcut această probă iar pe display-ul extern imaginea se afișează corect, atunci puteți apela fără problemă la unul din numerele de telefon din pagina contact și să solicitați serviciul de înlocuire display laptop.

Apelați la un Service IT Profesional pentru a nu risca defectarea altor componente.

Inlocuire display laptop la DORADO SYSTEMS®

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

2.815 Vizualizari