DORADO SYSTEMS® | Test viteza internet

Test viteză internet

Utilizați următorul test de viteza pe internet pentru a verifica viteza de descărcare și încărcare oferită de furnizorul dumneavoastră de internet.

Pe această pagină vă puteți testa viteza conexiunii dumneavoastră la internet. Măsurarea vitezei de conexiune are loc în 4 etape. Acest test viteză internet înseamnă:

 1. PING – Ping-ul este o măsură a timpului de reacție al stabilirii conexiunii dvs. cu server web. Ping-ul este măsurat în milisecunde (ms) și cu cât valoarea ping este mai mică, cu atât conexiunea dvs. este mai rapidă. Ping-ul este foarte important în timpul utilizării aplicațiilor în timp real, cum ar fi streaming video sau jocurile online.
 2. JITTER – Jitter-ul rețelei este variația dintre timpii de răspuns. Conexiunile bune au un timp de răspuns fiabil și consistent, care este reprezentat ca un scor de jitter mai mic. Cu cât scorul de fluctuație este mai mare, cu atât timpii de răspuns sunt mai inconsecvenți, ceea ce se manifestă prin sacadări, iconiță de loading, întreruperi sau calitate video slabă cu sunet neregulat.
 3. DOWNLOAD (Viteza de descărcare) – Se referă la câți megabiți de date pe secundă este nevoie pentru a descărca date de pe un server web prin rețeaua locală, pe dispozitivul de pe care se execută acest test viteza internet.
 4. UPLOAD (Viteza de încărcare) – Se referă la cât de repede puteți trimite informații de pe device-ul testat pe un server web de pe internet. În timp ce descărcarea informațiilor este mai frecventă, unele activități online au nevoie de date pentru a călători în direcția opusă. Gaming-ul online sau apelurile video, necesită viteze mari de încărcare (UPLOAD) pentru ca dumneavoastră să fiți vizionați fluent și clar în cazul unui streaming live.

Dacă doriți ca rezultatele măsurării vitezei internetului dumneavoastră să fie cât mai exacte, închideți toate celelalte taburi deschise în browser, sau alte fereste de browser deschise.

De asemenea, puteți închide orice altă aplicație ce trimite sau primește pachete de date din și către internet, precum update-uri software în execuție, jocuri online minimizate în taskbar sau streaming video în desfașurare.

Cum funcționează orice test viteză internet?

Test viteză internet 🛜

Vitezele de internet pe care le vedeți în Mbps măsoară viteza la care un furnizor livrează date din internet către routerul și implicit device-ul dumneavoastră, denumită în mod obișnuit viteza de descărcare (DOWNLOAD).

În timpul unui test viteza internet, datele merg în două direcții – descărcate (DOWNLOADED DATA) și încărcate (UPLOADED DATA), deoarece fiecare conexiune la internet va avea viteze de descărcare și viteze de încărcare, iar termenii internaționali folosiți sunt cei din paranteze.

Ce este lățimea de bandă a internetului?

Lățimea de bandă este un fel ca pe o autostradă, unde cu cât aveți mai multe benzi de circulație, va exista cu atât mai mult spațiu ce va permite unui volum mai mare de mașini care au loc să meargă mai repede până la destinație. Așadar, cu cât aveți mai multă lățime de bandă pe o conexiune Wi-Fi sau LAN, cu atât este mai mare volumul de date care pot fi descărcate sau încărcate, într-un ritm rezonabil.

Ce fel de lățime de bandă aveți nevoie?

Când vă gândiți la ce viteze de internet aveți nevoie pentru diferite activități, ar trebui să luați în considerare atât vitezele de descărcare, cât și cele de încărcare. În funcție de activitățile dumneavoastră online, una poate fi mai importantă decât cealaltă.

De ce vitezele de încărcare pe internet sunt mai lente decât cele de descărcare?

Majoritatea furnizorilor de internet se concentrează pe viteza de descărcare față de viteza de încărcare, deoarece majoritatea activităților online ale clienților au nevoie de mai multă lățime de bandă de descărcare decât lățime de bandă de încărcare.

După cum veți vedea mai jos, cele mai obișnuite activități online se bazează în mare măsură pe viteze mai mari de descărcare.

O persoană obișnuită care consumă content, are nevoie în mod constant de viteze de descărcare mai mari decât cele de încărcare.

Cu toate acestea, conexiunile la internet prin fibră optică reprezintă o excepție. Furnizorii de internet prin fibră oferă frecvent viteze de internet de încărcare care se apropie de cele de descărcare.

Care sunt activitățile online care se bazează pe viteza de descărcare?

Următoarele activități comune se bazează mai mult pe vitezele de descărcare sau DOWNLOAD:

 • Vizionarea unui film online;
 • Cumpărături online pe diverse site-uri;
 • Accesarea rețelelor de socializare;
 • Vizualizarea videoclipurilor YouTube;
 • Citirea articolelor din blogurile online;
 • Servicii de muzică în flux live.

Executați acest test viteza internet înainte de a efectua o descărcare nu în timpul uneia.

Care sunt activitățile online care se bazează pe viteza de încărcare sau UPLOAD?

Fără o lățime de bandă adecvată, unele dintre următoarele activități ar putea conduce la punerea în buffering a unui streaming video live:

 • Apeluri video sau conferințe;
 • Jocuri live;
 • Trimiterea de e-mailuri cu atașamente mari;
 • Copierea de rezervă a datelor prin serviciile de stocare în cloud;
 • Încărcarea videoclipurilor pe rețelele sociale sau efectuarea de live-uri pe acestea;
 • Lucrul cu documente foarte mari ce sunt găzduite în cloud.

Executați acest test viteza internet înainte de a efectua o încărcare de fișiere sau de inițierea unui streaming live, nu în timpul uneia.

584 Vizualizari