DORADO SYSTEMS® | Care este IP-ul meu

IP-ul tău extern alocat de ISP este

195.201.174.92,195.201.174.92, 162.158.87.121

Dacă ți-a fost cerut, trimite-l echipei de suport.

Ce este o adresă IP?

Adresa IP, denumită IP Address sau (Internet Protocol Address) este un şir de cifre separate printr-un punct, utilizat de către toate echipamentele ce ţin de tehnologia informaţiei: Calculatoare Desktop PC, laptop, notebook, netbook, imprimante, routere, modemuri, telefoane mobile, televizoare SMART TV, etc. Adresele IP permit tuturor acestor echipamente să se identifice în rețeaua locală și în înternet şi să comunice între ele. Această adresă este alocată oricărui device de către un furnizor de servicii de internet, denumit Internet ISP (Internet Service Provider).

IP-ul meu pe înțelesul tuturor:

Cu alte cuvinte, IP-ul meu pe internet, este ca şi adresa fizică de acasă sau de la birou. De exemplu, în cazul în care comanzi ceva online, curierul trebuie să ştie adresa ta corectă, altfel nu vei putea primi produsele comandate. Acelaşi lucru este valabil pentru toate echipamentele IT din Internet. Fără o adresă specifică, informaţiile nu pot fi trimise sau recepţionate.

De ce este important IP-ul meu?

Este important să știți care este și când și dacă se schimbă. Deoarece aceasta este alocată și este utilizată de toate echipamentele IT pentru a se identifica și comunica între ele pe Internet acestea trebuie să fie securizate în comunicare. Precum protejam casa o, așa vom proteja adresa IP a echipamentelor IT conectate în mod primar înainte de toate la rețeaua locală, iar apoi, desigur la Internet.

Adresa IP poate fi statică sau dinamică.

Adresa IP poate fi alocată permanent, astfel avem un IP static, sau poate fi alocată temporar și denumită astfel, IP dinamic. Aceste adrese precum și ip-ul extern sunt alocate automat de către furnizorul tău de servicii Internet. Atunci când te conectezi la Internet, furnizorul îţi va aloca automat o adresă IP, astfel încât calculatorul tău să poată comunica cu alte echipamente din rețeaua de internet.

Ce este un IP local?

Acelasi lucru se întâmplă și într-o rețea locală cu routerul. Acesta alocă automat fiecărui echipament IT conectat la router o adresă locală prin funcția DHCP, dintr-un interval standard de IP-uri denumită clasă locală, pe modelul celor oferite de ISP.

1.737 Vizualizari