Atacuri cibernetice
Cele mai frecvente atacuri cibernetice sunt efectuate in cadrul comunicațiilor prin e-mail.
Deseori primim tot felul de email-uri prin care ne invita sa accesam link-uri sau sa descărcam si sa rulam atașamente. Dacă nu avem instalat un antivirus capabil sa detecteze si sa împiedice rularea acelui atașament, sistemul de operare se va infecta.
Odată infectat, acesta va transmite si altor computere cu care intra in contact online infectând tot mai multe, inclusiv gazda. Propagarea este astfel foarte rapida si cu consecințe grave pentru utilizatorii care nu fac back-up extern la datele lucrate si stocate.
Cum ne ferim de atacuri cibernetice?
Orice dispozitiv ce are un sistem de operare avansat, conectat la internet, este vulnerabil la atacuri cibernetice. Va fi o ținta sigura daca sistemul de operare nu are instalata măcar o minima de protecție. Aceasta minima protecție o putem realiza instalând un antivirus.
Protectie antivirus gratuita
Cele mai cunoscute si mai stabile (cinci) soluții de protecție gratuita sunt Avast, AVG Free Antivirus, Kaspersky, McAfee si Avira.
Protectie antivirus platita
Cele mai cunoscute soluții cu abonament sau ce pot fi achiziționate pe 1 an sunt Norton Antivirus, Eset NOD32, Bitdefender.
Aceste soluții antivirus va pot proteja cel mai bine împotriva multor forme de atacuri cibernetice. Pentru a avea o protecție eficienta se va instala un singur antivirus.
Atacuri cibernetice sau Securitate IT ?
Produsele antivirus sunt disponibile pentru utilizatorii de computere de ceva timp și vă protejeaza de atacuri cibernetice.
Multe companii au produs diferite aplicații software antivirus pentru firewall pentru utilizatori. Software-ul antivirus vă ajută să eliminați virușii și să preveniți infectarea sistemului. Programele antivirus sunt utilizate pentru a detecta, identifica și șterge viruși, programe malware, troieni și viermi informatici atunci când intră în rețeaua dvs. sau în computerul local. Software-ul antivirus este conceput pentru a vă proteja computerele, dar trebuie totuși să îl achiziționați pentru o protecție totală.
În prezent, există o mulțime de opțiuni de programe de securitate care sunt produse de diferite companii. Este foarte recomandat ca utilizatorii de computere să instaleze programe antivirus în sistemele lor. Cu toate acestea, atunci când alegeți ce versiune să instalați, trebuie să cunoașteți avantajele și dezavantajele sale.
Atunci când alegeți o soluție antivirus pentru firewall pentru computerul dvs., este important să înțelegeți avantajele și dezavantajele alegerii unei versiuni gratuite, a unei versiuni de încercare sau a unei versiuni licențiate a programului pe care doriți să îl utilizați.
În afară de versiunile gratuite de antivirus și aplicații de securitate, există și versiunea de încercare a produselor antivirus. Versiunile de încercare sunt realizate astfel încât utilizatorii să poată evalua produsele. Versiunile de încercare ale produselor antivirus sunt mai actualizate decât versiunile gratuite ale software-ului antivirus. Cu toate acestea, versiunile de încercare ale software-ului antivirus durează de obicei doar 30 de zile. Astfel, trebuie să descărcați un alt produs antivirus sau să cumpărați versiunea licențiată a acelui software de protecție împotriva malware-ului.
Pe de altă parte, versiunile licențiate ale programelor de prevenire a malware-ului sunt considerate cele mai eficiente dintre cele trei versiuni. Deși sunt eficiente, vin cu un preț. Totuși, există persoane care nu pot achiziționa versiunea licențiată, așa că rămân cu versiunile gratuite și de încercare. Versiunile licențiate presupun o protecție mai completă și sunt ușor de actualizat. Au mai multe avantaje decât celelalte două versiuni, cum ar fi baze de date actualizate și securitate strictă.
Mai mult, versiunile licențiate au mai multe instrumente pentru protejarea computerului decât au versiunile gratuite și versiunile de încercare.
Protejati-vă computerul de atacuri cibernetice, dar mai ales datele stocate pe PC, folosind un antivirus plătit.
Aveți nevoie de
Instalare si configurare router wireless | Rețelistică și cablare structurată | Instalare si configurare router WiFi Mesh |
Servicii IT Profesionale Bucuresti