DORADO SYSTEMS® | La cât timp se schimbă pasta termică
Laptop sau Unitate PC StandardLaptop sau Unitate PC GamingCompus metal lichidConsole Gaming PS4 si PS5
200 RON250 RON300 RON 400 RON
Preț Schimbare pastă Termică Laptop & PC si Curățare

La cât timp se schimbă pasta termică?

Pasta termică poate dura între 1 și 2 ani în funcție de calitatea acesteia și mai ales de destinația și condițiile de utilizare a computerului. Compușii termici profesionali pot rezista mai mult, respectiv între 2 și 4 ani.

Ce se întâmplă dacă nu schimb pasta termică?

Dacă nu schimbați pasta termică, procesorul dumneavoastră se poate încălzi excesiv, ceea ce poate conduce la deteriorarea acestuia în timp. De asemenea pe termen scurt supraîncălzirea procesorului va genera frecvent efectul de throtteling. Datorită intrării frecvente în protecție termică, procesorul cere constant limitarea frecvenței la o valoare mai mică, pentru a compensa lipsa răcirii eficiente. La fel se întâmplă și în cazul plăcilor grafice.

Este dificil să schimb pasta termică?

Schimbarea pastei termice este un proces relativ simplu, însă necesită câteva cunoștințe legate de dezasamblarea coolerelor împreună cu extra atenție și răbdare. Cu puțină îndemânare, scule speciale și vizionarea în prealabil a unor clipuri video explicative, oricine poate face acest lucru.

Care este cea mai potrivită pastă termică?

Există multe mărci și tipuri diferite de paste termice pe piață. Cele mai potriviți compuși termici sunt cei cu o conductivitate termică ridicată și o rezistență la temperaturi înalte.
La DORADO SYSTEMS®, atât pentru echipamentele IT de tip Desktop PC cât și pentru laptopurile sau console de gaming, noi folosim pastă termică profesională precum Arctic MX4.
În cazul consolelor PS5 sau laptopurilor de generație nouă ce folosesc metal lichid ca și compus termic de joncțiune, noi folosim Thermal Grizly Conductonaut liquid metal compound.

Cum pot preveni supraincalzirea procesorului?

În afară de schimbarea pastei termice sau reașezarea sau înlocuirea compusului de tip metal lichid, asigurați-vă că ansamblul de răcire montat este curat și funcționează corect. De asemenea, asigurați-vă asupra faptului că asamblarea componentelor din carcasa calculatorului au parte de o corectă circulație a aerului și că nu sunt blocate de praf în exces sau alte obstrucții. Unele carcase au filtre de captare și păstrare a impurităților mari, care sunt foarte ușor de scos si curățat prin scuturare sau spălare.

DORADO SYSTEMS®

Service Laptop & PC

61 Vizualizari