DORADO SYSTEMS® | La cât timp se schimbă pasta termică pentru placa video

Serviciul IT de Curățare PC Gaming

• Timp de execuție estimat: 8 ore (timp de execuție recomandat 12-16 ore)

• Pret: 250 RON

Ce durabilitate are pasta termică de la placa video?

Ce durabilitate are pasta termică de la placa video?

Pasta termică poate dura între 1 și 3 ani în funcție de calitatea sa, de condițiile ambientale și de timpul mediu zilnic de utilizare a plăcii video.

Ce se întâmplă dacă nu schimb pasta termică de la placa video?

Ce se întâmplă dacă nu schimb pasta termică de la placa video?

Dacă nu schimbați pasta termică pentru placa video, procesorul grafic se poate încălzi excesiv, ceea ce poate duce la deteriorarea acestuia în timp, respectiv apariția de artefacte video sau dungi pe ecran.

Este dificil să schimb pasta termică la placa video?

Este dificil să schimb pasta termică la placa video

În cazul plăcilor video, toate au un sigiliu de garanție pe unul din șuruburi. Desfacerea acestuia va conduce la pierderea garanției, astfel se recomandă schimbarea pastei după ce placa video depășește perioada de garanție. Aplicarea de pastă termică pentru placa video este un proces relativ simplu, însă necesită atenție, răbdare și scule corespunzătoare.

Cum pot preveni supraincalzirea plăcii video?

supraincalzirea placii video

În afară de schimbarea regulată a pastei termice, asigurați-vă că ventilatoarele nu sunt obturate complet de praf. De asemenea, asigurați-vă că există suficient flux de aer ce intra în carcasa calculatorului. Asigurativă că acele coolere nu sunt obturate de praf, iar aerul răcoros este direcționat și către placa video, pentru a avea și aceasta o bună circulație a aerului. Aerul cald degajat de placa video trebuie preluat și impins de un alt flux de aer frontal spre a fi scos în afara carcasei prin spate sau prin partea de sus a carcasei. Acest lucru se numește verificare și realizare airflow, iar la DORADO SYSTEMS® face parte din serviciul IT de asamblare PC Gaming.

Se recomandă schimbarea regulată. La cel mult 2 ani pasta termoconductoare aplicată pentru procesorul grafic se deshidratează și se întărește, iar transferul termic devine aproape inexistent. Uscarea pastei conduce la ușoara depărtare a radiatorului față de procesor. Acel spațiu va face loc și va favoriza dezlipirea procesorului datorită căldurii excesive netransferate.

Această căldură excesivă netransferată se va acumula și va afecta bilele de cositor folosite pentru a conecta padurile de contact dintre procesor și placa electronică. Astfel, procesorul va suferi mișcări sau deplasări ale bilelor de contact care de cele mai multe ori intră în scurt permanent din pricina coliziunii cu alte biluțe de cositor, deoarece distanța dintre ele este foarte mică.

Aplicarea unui nou strat de pastă termică pentru placa video, executată la timp va putea preîntâmpina aceste fenomene și va prelungi astfel, durata de viață a plăcii video. De asemenea, va îmbunătăți performanța și stabilitatea acesteia în jocurile sau în aplicațiile ce o utilizează.

Schimbare pastă termoconductoare pentru placa video
28 Vizualizari