Importanta securitatii unui site WordPress
WordPress se află pe lista celor mai populare sisteme de gestionare a conținutului ușor de utilizat și populare pe care le puteți găsi în aceste zile. În același timp, această platformă este o țintă obișnuită pentru spammeri și hackeri.
Unii oameni cred că nu trebuie să se preocupe prea mult de securitatea site-ului lor WordPress. Din păcate, majoritatea oamenilor își dau seama de importanța securității numai atunci când site-ul sau blogul lor este piratat.
Conform unui raport recent, majoritatea site-urilor care sunt atacate sunt construite pe platforma WordPress. Cu toate acestea, este important să rețineți că WordPress este una dintre cele mai sigure platforme. În același mod, dacă site-ul dvs. web este întreținut și securizat corespunzător, hackerilor le va mai greu să îl atace.
Majoritatea hackerilor nu atacă platformele nepopulare. Prin urmare, atacă site-urile web WordPress, ce prezintă o popularitate imensă, la nivel global.
Acum, s-ar putea să vă întrebați de ce site-ul dvs. este în pericol, în ciuda faptului că are un trafic foarte redus. De fapt, majoritatea hackerilor atacă site-uri mici, nepopulare, ce nu au în spate o echipă vigilentă de admini. Majoritatea atacurilor nu sunt menite să distrugă site-ul, să șterge fișiere importante sau să le fure datele.
Scopul lor este de a utiliza serverul dvs. web pentru a trimite e-mailuri spam. De fapt, după atacul reușit asupra site-ului web, vor instala un program special care va trimite o mulțime de e-mailuri spam folosind numele domeniului dvs. Mult timp nu veți realiza că cineva profită de serverul și identitatea domeniului dvs.
Acest fapt nu trebuie să vă sperie. Vă vom împărtăși câteva sfaturi importante care vă vor ajuta să vă securizați site-ul WordPress.
1. Nu alegeți să instalați pluginuri oferite de regulă premium, de pe site-uri ce le oferă gratuit.
Dacă vă desfășurați afacerea online și căutați modalități de a economisi bani, este complet de înțeles. Cu toate acestea, nu este o idee bună să descărcați pluginurile premium dorite de pe orice site web pe care sunt vândute. Ce trebuie să faceți este să accesați site-ul oficial al plugin-ului.
Se întâmplă faptul că pluginurile oferite gratuit de alte site-uri decât cele din rețeaua WordPress sau site-ul oficial al pluggin-urilor și temelor să conțină scripturi sau software rău intenționat, cum ar fi Malware. Prin urmare, atacul are o poartă deschisă către site-ul dvs. Faceți un efort și cumpărați pluginul de care aveți nevoie de pe site-ul oficial al furnizorului de servicii.
2. Utilizarea fișierului .htaccess pentru a vă proteja fișierele importante.
Dacă ați fost un utilizator cu experiență WordPress, este posibil să fi accesat și utilizat fișierul.htacces. După ce ați schimbat acest fișier, știți că acesta va avea un impact mare asupra securității site-ului dvs. web.
Dacă nu ați lucrat niciodată cu .htaccess, trebuie mai întâi să aveți câteva informații despre rolul și importanța acestui fișier. Fișierul .htaccess este responsabil pentru configurarea serverului dvs. web, în relația cu site-ul. Se găsește în folderul principal al instalării platformei WordPress a domeniului. Conține reguli specifice pe care serverul dvs. web le respectă pentru a gestiona fișierele specifice pentru ca un website să funcționeze și să ruleze online.
În afară de gestionarea URL-urilor, este utilizat pentru a face modificările necesare legate de securitate site-ului dvs. web.
Mai jos sunt prezentate câteva lucruri pe care fișierul .htaccess vă va permite să le faceți în website-ul WordPress, în ceea ce privește securitatea:
Blocați adresele IP suspecte
Dezactivați navigarea prin director
Permiteți adreselor IP selectate să aibă acces la wp-admin
Blocați roboții rău intenționați
3. Ascundeți numele de utilizator ale autorului articolului. În cazul majorității website-urilor este același cu numele de utilizator folosit la logare.
Nu este o idee bună să utilizați valorile implicite WordPress. Motivul este că aproape fiecare utilizator WordPress cunoaște numele de utilizator implicit pe care WordPress îl folosește. Adesea, numele de utilizator implicit al autorului unui site web WordPress este contul de administrator. Prin urmare, trebuie să-l schimbi. Dacă nu îl modificați, atacatorilor le va fi mai ușor să vă acceseze site-ul web și să utilizeze conținutul acestuia cât și alte caracteristici.
Dacă site-ul dvs. web are mai mulți autori și nici unul dintre aceștia nu este administratorul principal, atunci este în regulă. Cu toate acestea, dacă aveți un site mic și sunteți singurul autor cu rol de administrator, vă recomandăm să creați un utilizator separat pentru postările dvs. Dacă aveți un autor ce crează content, acest lucru este de asemenea important.
Nu este indicat a permite utilizatorului respectiv să aibă toate drepturile permise de a face modificări asupra altor secțiuni necesare site-ului dvs. web. Cu alte cuvinte, utilizatorul ar trebui să aibă un acces limitat.
Desi aveți cea mai mare încredere în ajutorul dvs., acesta este posibil să nu aibe informații despre construcția sau modul de funcționare a website-ului. Acesta chiar și din greșeală poate modifica setările avansate din spatele site-ului, făcându-l chiar și inoperabil.
De aceste lucruri trebuie asignat un admin ce deține cunoștinte avansate de creare si administrare website.
4. Ascundeți pagina de autentificare a site-ului
Dacă strategia dvs. de securitate implică ascunderea paginilor de conectare și a fișierelor, nu va fi suficient. La urma urmei, toate aceste elemente ale site-ului dvs. WordPress nu vor împiedica hackerii să aibă acces la ele. Dar cel puțin le va fi mai dificil să vă atace site-ul eliminând câteva din variante.
Dacă vă mutați sau redenumiți pagina de autentificare WordPress, va fi mult mai dificil pentru un hacker să obțină acces neautorizat. De fapt, majoritatea tipurilor de atacuri sunt programate. Prin urmare, dacă aveți o pagină de conectare ce diferă de cea default, aceștia vor trebui să facă un efort mai mare pentru a vă ataca cu succes site-ul web.
Puteți alege dintr-o mulțime de pluginuri care pot securiza zona de login. De exemplu, puteți încerca WPS Hide Login în acest scop.
5. Porniți la drum cu o companie de găzduire de încredere
O vulnerabilitate se datorează și platformei de găzduire. Prin urmare, este vital să alegeți un hosting web care are un nivel ridicat de securitate. Mai jos sunt prezentate câteva caracteristici ale unui serviciu de găzduire sigur și eficient:
- Scanare malware și detectarea fișierelor suspecte încărcate pe server
- Actualizări automate ale temei sau modulelor
- Paravane de protectie
- Server optimizat pentru WordPress
- Suport pentru cea mai recentă versiune de mySQL și PHP
- Suport tehnic în caz de avarii
Acestea sunt doar câteva lucruri importante care vă pot ajuta să alegeți serviciul și firma de găzduire potrivită.
Importanta securitatii unui site WordPress este un aspect vital în lansarea online a unui website modern.
Dacă veți căuta sfaturi bune despre importanta securitatii unui site WordPress și a vă securiza site-ul WordPress, vă sugerăm să urmați sfaturile date în acest articol. Ignorarea securității pentru site-ului dvs. nu este o alegere înțeleaptă. Nu uitați că securitatea site-ului dvs. web este de o importanță capitală în buna lui funcționare și în păstrarea audienței sale viitoare.
Aveți nevoie de
Creare website | Mentenanta website | Realizare website |