pasta termica

Fara pasta termica (termoconductoare), nu exista racire!


Programeaza-te pentru acest serviciu direct in site, apasand link-ul: Rezervare Online

CPU (Central Processing Unit) si GPU (Graphics Processing Unit) sunt cele doua procesoare nelipsite din nici un computer.


       
 Reaplicarea pastei termice la procesoarele placilor grafice individuale, integrate pe placile de baza, sau procesorului principal este esentiala si obligatorie pentru echipamentele cu o vechime de peste 5 ani, fie ca au fost sau nu folosite intensiv.

 

         In timpul utilizarii calculatorului, laptopului, tabletei, telefonului, etc. procesorul, sau procesoarele (atat cel principal-CPU, cat si cel grafic-GPU) din componenta placii de baza sau a placii/placilor grafice se incalzesc, ajungand la temperaturi de peste 80gC. Pentru a mentine procesorul la temperatura optima de utilizare acestuia ii este montat un radiator si un cooler (ventilator) dupa caz. Intre cooler si procesorul in sine este aplicata o pasta cu proprietati de transfer termic ce are in componenta sa particule fine din metale precum argint sau aur, sau alti compusi chimic ce ajuta la disiparea rapida a caldurii. Aceasta pasta in timp se solidifica, iar proprietatile sale scad, iar in final temperatura de utilizare creste.
Cresterea temperaturii de utilizare conduce la deteriorarea procesorului prin topirea elementelor din constructia acestuia si in final chiar arderea circuitelor. Efectele acestei cresteri de temperatura conduce la ingreunarea accesarii anumitor softuri ce folosesc in mod deosebit capabilitatea de procesare a echipamentului.
Coroborata cu lipsa unei ventilatii corespunzatoare din cauza incarcarii paletelor ventilatorului si asezarii prafului dens intre cooler (ventialtor) si radiator, conduc la deteriorarea ireversibila a procesorului, una din cele mai costisitoare componente.

Se recomanda schimbarea pastei termice la echipamentele cu vechime de folosinta de peste 5 ani deasemenea si demontarea completa in vederea curatarii profesionale a ansamblelor de ventilatie/racire, in mod periodic o data la cel mult 12 luni.

        La efectuarea operatiunilor de schimbare / aplicare de pasta termica, DORADO SYSTEMS foloseste Arctic MX4, un compus chimic alcatuit din micro-particule de carbon care conduc la o conductivitate termică extrem de ridicată. Aceasta garantează disiparea căldurii generată de CPU sau GPU intr-un mod rapid și eficient. Performanțele superbe ale lui MX-4 il face a fi cel mai bun companion pentru overclockeri și entuziaști.

 


Programeaza-te pentru acest serviciu direct in site, apasand link-ul: Rezervare Online

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Este necesară bifarea GDPR

*

Sunt de acord

Certificat Web